A Bitcoin „árzuhanására” figyelmeztet a cégvezető

-

A Bitcoin (BTC) meghosszabbította a fellendülést, és elérte a 72.700 dollárt, ami csak egy karnyújtásnyira van a március közepi 73.700 dolláros rekordmagas értéktől.

A plusz helyreállás miatt több medvét is megbüntettek, mivel a short pozíciók likvidálása megugrott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin feleződése előtt kevesebb mint két héttel egyes piacfigyelők korrekciót jósolnak, míg mások az esemény körüli esetleges dömpinget vetítik előre.

A BitMEX tőzsde alapítója, Arthur Hayes úgy látja, hogy április kiválóan alkalmas a rövid kereskedési pozíciók számára a közelgő likviditási válság miatt.

Egy nemrégiben megjelent blogbejegyzésében Hayes megjegyezte;

„A narratíva, miszerint a feleződés pozitív a kriptoárak számára, jól megalapozott. Ha a legtöbb piaci szereplő egyetért egy bizonyos kimenetelben, általában az ellenkezője történik. Éppen ezért úgy vélem, hogy a Bitcoin és általában a kriptoárak a feleződés környékén zuhanni fognak”.

tette hozzá Hayes,

„Tekintettel arra, hogy a felezés egy olyan időszakban történik, amikor a dollár likviditása a szokásosnál is szűkösebb, ez további lökést ad a kriptoeszközök tomboló tűzvészének.”

A BTC feleződése: Az ár zuhanni vagy emelkedni fog?

Peter Brandt és Benjamin Cowen azonban hasonló, de Hayeshez képest eltérő előrejelzéseket adott a BTC árfolyamára a halving esemény során.

Brandt és Cowen szerint a BTC a spot BTC ETF bevezetéséhez hasonló tendenciát követhet. Ha így van, akkor egy árfolyam-pumpálásnak és egy azt követő dömpingnek lehetünk tanúi.

bitcoin
Forrás: X

Brandt előrejelzése szerint a dömpingre április második felében, május környékén kerülhet sor.

Az előrejelzés alapján a dömping május elején enyhülhet, hasonlóan ahhoz, ami Hayes szerint a legjobb időpont lehet a kereskedés folytatására.

Hayes posztjának egy része így szólt;

„A feleződés időpontja további jelentőséget ad annak a döntésemnek, hogy májusig tartózkodjak a kereskedéstől.”

A Coinglass Open Interest (OI) adatainak értékelése azt mutatta, hogy az OI március közepe óta 31 milliárd és 36 milliárd dollár között ingadozott.

Az avatatlanok számára az Open Interest arányok a futures kontraktusok nyitott számát jelzik, és tágabb értelemben a futures piac likviditási szintjét mutatják.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az OI oldalirányú mozgása megfelel a BTC árfolyam konszolidációjának az előző ciklusban elért történelmi csúcs körül. A mérőszám hirtelen csökkenése megerősítheti Hayes előrejelzését a likviditás csökkenéséről.

Az óvatosságnak azonban kulcsfontosságúnak kell lennie, ahogy a felezési esemény felé haladunk.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? MicroStrategy 2.0? Ez a részvénytársaság épp most szállt be a Bitcoinba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!