A Bitcoin ára elérte egy újabb 2023-as csúcsát

-

A Bitcoin újabb 2023-as csúcsot ért el, a Bitstamp tőzsdén a mai nap folyamán elérte a 36.864 dollárt.

Ez az emelkedés figyelemre méltó mérföldkövet jelent a kriptopénz közelmúltbeli ralija során, ami a spot alapú Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) látszólag közelgő érkezése körüli felhajtás miatt növekvő befektetői bizalmat tükröz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETF jóváhagyásának esélye továbbra is magas

James Seyffart a Bloomberg Intelligence-től 90%-os esélyt említ az ilyen jóváhagyásokra január 10-ig, miközben a jelenlegi kérelmezők esetében egy esetleges kollektív jóváhagyásra utal.

A SEC késlelteti a cégek – köztük olyan nagy szereplők, mint a BlackRock és a Fidelity – döntéseit, ami arra utal, hogy a Grayscale jogi sikerét követően a Bitcoin ETF-ek sorozatos bevezetése stratégiai előkészületeket tesz lehetővé.

A Bitwise CIO-ja, Matt Hougan úgy véli, hogy ez lehet az egyik legeredményesebb ETF-indítás.

Várakozásai szerint az első öt évben masszív, több mint 50 milliárd dollárnyi beáramlást fog vonzani.

Jelentős likvidálások söpörnek végig a kriptopiacon

Az elmúlt 24 óra viharos volt a kereskedők számára, a Coinglass adatai szerint összesen 49.689 kereskedő likvidált, ami 148,42 millió dollárnyi likvidációt eredményezett.

Ez a volatilitás nem egyenlően oszlott el a piacon, amit a short likvidálások aránytalanul nagy száma is bizonyít, amelyek az összes likvidálás nagyjából 81,85%-át tették ki.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Binance vezette a tőzsdéket a likvidálási volumen tekintetében, szorosan követte az OKX, amely a legnagyobb egyedi likvidálási megbízást is regisztrálta 7,95 millió dollár értékben.

Ezek a likvidálások ismét a kriptopénz-kereskedelem magas kockázatú jellegét mutatják.

Olvastad már? 100.000 dollárnyi kriptót osztottak szét a játékban résztvevőknek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!