A Bitcoin ára elérte egy újabb 2023-as csúcsát

-

A Bitcoin újabb 2023-as csúcsot ért el, a Bitstamp tőzsdén a mai nap folyamán elérte a 36.864 dollárt.

Ez az emelkedés figyelemre méltó mérföldkövet jelent a kriptopénz közelmúltbeli ralija során, ami a spot alapú Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) látszólag közelgő érkezése körüli felhajtás miatt növekvő befektetői bizalmat tükröz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETF jóváhagyásának esélye továbbra is magas

James Seyffart a Bloomberg Intelligence-től 90%-os esélyt említ az ilyen jóváhagyásokra január 10-ig, miközben a jelenlegi kérelmezők esetében egy esetleges kollektív jóváhagyásra utal.

A SEC késlelteti a cégek – köztük olyan nagy szereplők, mint a BlackRock és a Fidelity – döntéseit, ami arra utal, hogy a Grayscale jogi sikerét követően a Bitcoin ETF-ek sorozatos bevezetése stratégiai előkészületeket tesz lehetővé.

A Bitwise CIO-ja, Matt Hougan úgy véli, hogy ez lehet az egyik legeredményesebb ETF-indítás.

Várakozásai szerint az első öt évben masszív, több mint 50 milliárd dollárnyi beáramlást fog vonzani.

Jelentős likvidálások söpörnek végig a kriptopiacon

Az elmúlt 24 óra viharos volt a kereskedők számára, a Coinglass adatai szerint összesen 49.689 kereskedő likvidált, ami 148,42 millió dollárnyi likvidációt eredményezett.

Ez a volatilitás nem egyenlően oszlott el a piacon, amit a short likvidálások aránytalanul nagy száma is bizonyít, amelyek az összes likvidálás nagyjából 81,85%-át tették ki.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Binance vezette a tőzsdéket a likvidálási volumen tekintetében, szorosan követte az OKX, amely a legnagyobb egyedi likvidálási megbízást is regisztrálta 7,95 millió dollár értékben.

Ezek a likvidálások ismét a kriptopénz-kereskedelem magas kockázatú jellegét mutatják.

Olvastad már? 100.000 dollárnyi kriptót osztottak szét a játékban résztvevőknek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet érdemes...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!