A Bitcoin ára elérheti a 360.000 dollárt egy évvel a halving után

-

A CoinLedger előrejelzése szerint a Bitcoin ára a 2024-es felezés után egy évvel elérheti a 360.000 dollárt, a korábbi felezési eseményeket követő ármozgások elemzése alapján.

A CoinLedger által megosztott eredmények szerint a tanulmány a korábbi felezési események kimenetelére összpontosított a Bitcoin jövőbeli árfolyamának becsléséhez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CoinLedger a 2012-ben, 2016-ban és 2020-ban megfigyelt felezés utáni áremelkedések átlagolásával előrejelzést adott a Bitcoin potenciális értékelésére a 2024-re tervezett felezési eseményt követő évben.

A felezés utáni 3 és 6 hónapos árelőrejelzés

„2016-ban a felezési napon az ár 650 dollár volt; ez három hónap elteltével 722 dollárra emelkedett, ami 10,99%-os növekedést jelent” – írja a CoinLedger. „2020-ban az ár három hónap alatt 8572 dollárról 11.393 dollárra emelkedett, ami 32,91%-os növekedést jelent”.

„Az átlagos növekedés e két eseményre vetítve 21,95%, ami azt jelentené, hogy 2024-ben, három hónappal a Bitcoin feleződése után az ár 84.145 dollárra emelkedhet, ha a történelmi mintákat követné (a feleződést követő 69.000 dolláros árat alapul véve)” – mondta a CoinLedger.

A 2016-os feleződés után hat hónappal a Bitcoin értéke 986 dollárra emelkedett, ami 51,57%-os növekedést jelent a feleződés napi 650 dolláros árhoz képest. Hasonlóan, 2020-ban a kriptopénz ára a felezés után hat hónappal 15.702 dollárra ugrott, ami 83,17%-os emelkedést tükröz.

A történelmi adatok 67,73%-os átlagos árnövekedést mutatnak hat hónappal a legutóbbi két feleződés után. Amennyiben a Bitcoin a jövőben is követi ezt a tendenciát, az ára potenciálisan 115.733 dollárra emelkedhet.

A Bitcoin 2025-ben elérheti a 360 000 dollárt

A feleződés hatása 12 hónap elteltével jelentősen felpörgetné az árfolyamot. A Bitcoin 2012-ben 12 dollárról 1003 dollárra szökött fel, ami elképesztő, 8000%-os emelkedést jelent.

Habár az ilyen drasztikus növekedési rátákat nem vették figyelembe a jövőbeli előrejelzések számításaiban a merőben eltérő piaci feltételek miatt.

2016-ra a Bitcoin árfolyama egy évvel a felemelkedés után elérte a 2502 dollárt, ami 284%-os növekedést jelent.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

2020-ban tovább emelkedett, 56.764 dollárra, ami 562%-os ugrást mutat a halving előtti árhoz képest.

Ezeket a növekedéseket átlagolva egy évvel a felezés után 423%-os emelkedés lehetséges, ami elméletileg 361.152 dollárra emelné a Bitcoin árát.

„A Bitcoin a közelmúltban jól teljesített a ciklus nagyon korai szakaszában. Ez sok embert izgatottá tett azzal kapcsolatban, hogy milyen magasra emelkedhet a Bitcoin a következő évben, és a feleződés csak tovább növeli ezt” – mondta a CoinLedger szóvivője.

A CoinGecko adatai szerint a Bitcoin a cikk írásakor 73.537 dolláron kereskedik, ami meghaladja a tanulmány által meghatározott 69.000 dolláros referenciaértéket.

bitcoin
Forrás: CoinGecko

Olvastad már? Lemaradtál a mém érmé vonatról? Ez lehet a következő kripto robbanás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!