A Bitcoin ára 61.000 dollár felé esik, ahogy a Coinbase rendszerszintű üzemzavarról számol be

-

A legnagyobb amerikai székhelyű kriptopénz tőzsde a Coinbase percekkel ezelőtt tájékoztatta ügyfeleit, hogy egész rendszerre kiterjedő kiesés tapasztalható, de egyben megnyugtatta őket, hogy minden pénzeszköz biztonságban van.

Noha ez talán nem teljesen függ össze, a bitcoin árfolyama azonnali áreséssel reagált, ami majdnem egy ezressel sodorta lefelé a bitcoin árfolyamát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Coinbase státusz oldala néhány órája emelte ki a problémát, hozzátéve, hogy a csapat megkezdte a kivizsgálást.

Néhány perccel ezelőtt újabb frissítés jelent meg, miszerint továbbra is vizsgálják a problémát.

Ezeket a „rendszer-kiesés” figyelmeztetéseket csak percekkel azután kapták, hogy több, „degradált tranzakcióként” leírt probléma jelentkezett, amelyben a felhasználók hibákról számoltak be kriptók küldésekor vagy fiat valuták kivonásakor.

A két probléma után azonban a Coinbase azt írta, hogy „minden pénzeszköz biztonságban van”.

A fenti problémák napvilágra kerülésével egy időben a BTC árfolyama elindult lefelé, és percek alatt több mint egy ezressel esett.

Habár ezek az események nem feltétlenül függenek össze, az biztos, hogy a legnagyobb amerikai kriptotőzsdével kapcsolatos problémák hatással lehetnek a bitcoin árfolyammozgására.

Az eszköz 62.700 dollárról 61.450 dollárra esett vissza percek alatt. Sőt, a BTC a tegnapi 63.400 dolláros csúcshoz képest kétezer dollárt esett.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? A héten jönnek az inflációs számok az USA-ból, és sokan arra számítanak, hogy rosszak lesznek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!