Törökországban új kriptotörvény jöhet

-

A török törvényhozók állítólag ezen a héten a parlament elé terjesztik a kriptovaluta-szabályozásról szóló tervezetjavaslatot.

A helyi sajtó vasárnap arról számolt be, hogy a török AK Párt elnöke rendkívüli ülést tartott a tervezetjavaslat előkészületeinek lezárása céljából.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Törvényes működés

A javasolt szabályozások egyik célja, hogy csökkentsék a kriptovalutákkal foglalkozók kockázatait.

Ezenkívül az az elképzelés, hogy a kriptokereskedelmi platformokat a Tőkepiacok Testületének (SPK) ellenőrzése alá vonják.

Az SPK hatáskörébe tartozna, hogy regisztrálja, engedélyezze és a működésük során felügyelje ezeket a platformokat.

A szabályozás további területei közé tartozik az is, hogy a cégek hogyan tárolják az ügyfelek letétbe helyezett pénzét és a tárcáikban lévő kriptovalutát, valamint a szabályszegésért alkalmazandó büntetéseket is részletezi.

A platformok működésének részletes szabályait később határoznák meg, ez külön kidolgozandó további törvények révén történik majd.

kripto

Nemzetközi szabványok, helyi törvények

Idén év elején a török pénzügyminiszter, Mehmet Simsek elmondta, hogy az ország kriptovalutákra vonatkozó szabályozása a végső stádiumban van, már szinte teljesen kialakult.

Hozzátette, hogy céljuk a kriptokereskedelemmel kapcsolatos kockázatok csökkentése, valamint a kereskedelmi platformok licencelési és működési szabványainak megállapítása.

Emellett igyekeznek hozzáigazítani a törvényeiket a FATF, egy pénzügyi szervezet szabványaihoz.

Nigéria és Törökország lakóinak a fele kriptopénzt is használ

A Statista nemrégiben készült tanulmánya kimutatta, hogy 2024 februárjában Nigéria és Törökország állt az élen a kriptovaluta-elfogadás és az internethasználók körében a kriptopénz-birtoklás aránya tekintetében, 56 ország lakosai közül.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mindkét országban az internethasználók 47%-a számolt be arról, hogy birtokol vagy használ kriptopénzt.

Érdekes módon a felmérésben szereplő észak-amerikai és Nyugat-európai országok jelentősen lemaradtak ebben a tekintetben.

A nigériaiak és a törökök a gazdasági nehézségek, mint a magas infláció, a gyenge nemzeti valuta és a bankokhoz való korlátozott hozzáférés miatt fordulnak a kriptopénzekhez.

Ezenkívül a bitcoint az infláció és a valuta leértékelődése elleni fedezetnek tekintik, és úgy vélik, hogy a globális kriptopiacon keresztül jobb pénzügyi szolgáltatásokat kaphatnak.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A legjobb kriptopénzek: Ran Neuner stratégiái a kriptopénz befektetésekhez

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!