A Bitcoin ára 2020 óta először esett 20.000 dollár alá

-

Brutális veszteséges időszakot él át a bitcoin, mivel a történelme során először a korábbi cikluscsúcs alatt keresztezi az árfolyamot.
A Bitcoin (BTC) június 18-án érte el először a mély medvepiacot, amikor a BTC árfolyama feladta a 20.000 dolláros támaszt.

BTC/USD 1 órás gyertya chart (Bitstamp). Forrás: TradingView

A BTC árfolyama a 2017-es történelmi csúcs alatt keresztezi az árfolyamot.

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai megerősítették, hogy a BTC/USD 2020 decembere óta először csúszott 20.000 dollár alá, és a cikk írásakor 19.706 dolláros árfolyamon tartózkodik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogy az Egyesült Államok jegybankjának az inflációs kilátásokkal kapcsolatos megjegyzéseit követően felfokozódott a hangulat, a kriptopiacokat megviselte az eladási hullám, amely a múlt heti sokkoló fogyasztói árindex (CPI) adatok után kezdődött.
A lélektanilag jelentős 20.000 dolláros határt elveszítve a Bitcoin életében először ért el egy életre szóló csúcsot is – története során először esett az előző felezési ciklus csúcspontja alá.


A legnagyobb kriptopénz eddig elkerülte az ilyen elmozdulást, ez az altcoinoknak volt fenntartva, nevezetesen az ether (ETH) számára a hét elején.
A legutóbbi gyengülésre a kommentátorok is reagáltak, akik a piaci mozgást a Three Arrows Capital befektetési alap (közismert nevén 3AC) likviditási problémáinak és a Celsius fintechprotokollhoz kötődő gondoknak tulajdonították.


A Three Arrows társalapítója, Zhu Su azt mondta, hogy a cég „az érintett felekkel való kommunikáció folyamatában van, és teljes mértékben elkötelezett a probléma megoldása mellett”, anélkül, hogy megerősítette volna a konkrét problémákat.
A hirtelen 20.000 dollár alá süllyedés a hétvégi kereskedés során következett be, ahol a vékony megbízási könyv likviditása felerősítette a volatilitást.

Minden eddiginél jobb medveév?

A BTC/USD így 37%-os veszteséget zárt a hónap első két hetében, így a Coinglass on-chain monitoring erőforrás adatai szerint 2022 júniusa a legrosszabb júniusi hónap, amit valaha feljegyeztek.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a történelmi trendek szerint 80-84,5% a medvepiacok klasszikus lehívási célértéke, ami a BTC/USD-t 11.000 és 14.000 dollár közé helyezi.

Bitcoin havi árfolyam-alakulása. Forrás: Coinglass.com

„A BTC-nek még mindig a jelenleginél nagyobb volumenre és volatilitásra van szüksége, hogy elérje a korábbi medvepiaci mélypontok volumenszintjét a 200 MA-nál” – tweetelte a népszerű kereskedő és elemző, a Rekt Capital, folytatva a bitcoin 200 hetes mozgóátlagának, egy kulcsfontosságú élethosszig tartó támaszvonalnak az elemzését.

„Ígéretes jel, hogy az eladói volumen ezen a héten 1. alkalommal átlagon felüli, de a végleges kapitulációhoz még sokkal többre van szükség.”

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: történelmi kamatemelés a Fedtől

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Mega Dice új dobása: elindult a DICE érme előértékesítése a Solana-n

Vendégbejegyzés A Mega Dice kriptokaszinó már több mint 439.000 dollárt gyűjtött a Solana-n tanyázó DICE érme ICO-ján, ráadásul napi jutalmakkal és egy játékosított hűségprogrammal is csábítja...

A Tether integrálja az USDT stablecoint a Telegram hálózatába

A Tether, a legnagyobb stablecoin kibocsátó cég bejelentette, hogy a dollárhoz kötött USDT-t bevezette a Telegram Open Network (TON) hálózaton. Ez a lépés zökkenőmentessé teszi...

A közelgő altcoin növekedés – Mit kell tudni az altcoin szezonról

Vendégbejegyzés A kriptopiac izgalmas szakaszba lép, amelyet a kevésbé ismert altcoinok jelentős növekedése jellemez. A bikafutás kibontakozásával létfontosságúvá válik ezen emelkedő coinok dinamikájának megértése. Ez a cikk alapvető...

Az Ethereum emelkedő árai jelzik a közelgő altcoin szezont

A kriptopénzpiac hivatalosan is egy makro bikapiacon van, amely 2025 közepéig fog tartani, a történelmi eredmények alapján minden egyes Bitcoin (BTC) feleződés utáni időszakban. A folyamat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!