A Bitcoin ára 2020 óta először esett 20.000 dollár alá

Brutális veszteséges időszakot él át a bitcoin, mivel a történelme során először a korábbi cikluscsúcs alatt keresztezi az árfolyamot.

A Bitcoin (BTC) június 18-án érte el először a mély medvepiacot, amikor a BTC árfolyama feladta a 20.000 dolláros támaszt.

BTC/USD 1 órás gyertya chart (Bitstamp). Forrás: TradingView

A BTC árfolyama a 2017-es történelmi csúcs alatt keresztezi az árfolyamot.

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai megerősítették, hogy a BTC/USD 2020 decembere óta először csúszott 20.000 dollár alá, és a cikk írásakor 19.706 dolláros árfolyamon tartózkodik.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ahogy az Egyesült Államok jegybankjának az inflációs kilátásokkal kapcsolatos megjegyzéseit követően felfokozódott a hangulat, a kriptopiacokat megviselte az eladási hullám, amely a múlt heti sokkoló fogyasztói árindex (CPI) adatok után kezdődött.

A lélektanilag jelentős 20.000 dolláros határt elveszítve a Bitcoin életében először ért el egy életre szóló csúcsot is – története során először esett az előző felezési ciklus csúcspontja alá.

A legnagyobb kriptopénz eddig elkerülte az ilyen elmozdulást, ez az altcoinoknak volt fenntartva, nevezetesen az ether (ETH) számára a hét elején.

A legutóbbi gyengülésre a kommentátorok is reagáltak, akik a piaci mozgást a Three Arrows Capital befektetési alap (közismert nevén 3AC) likviditási problémáinak és a Celsius fintechprotokollhoz kötődő gondoknak tulajdonították.

A Three Arrows társalapítója, Zhu Su azt mondta, hogy a cég „az érintett felekkel való kommunikáció folyamatában van, és teljes mértékben elkötelezett a probléma megoldása mellett”, anélkül, hogy megerősítette volna a konkrét problémákat.

A hirtelen 20.000 dollár alá süllyedés a hétvégi kereskedés során következett be, ahol a vékony megbízási könyv likviditása felerősítette a volatilitást.

Minden eddiginél jobb medveév?

A BTC/USD így 37%-os veszteséget zárt a hónap első két hetében, így a Coinglass on-chain monitoring erőforrás adatai szerint 2022 júniusa a legrosszabb júniusi hónap, amit valaha feljegyeztek.

Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a történelmi trendek szerint 80-84,5% a medvepiacok klasszikus lehívási célértéke, ami a BTC/USD-t 11.000 és 14.000 dollár közé helyezi.

Bitcoin havi árfolyam-alakulása. Forrás: Coinglass.com

„A BTC-nek még mindig a jelenleginél nagyobb volumenre és volatilitásra van szüksége, hogy elérje a korábbi medvepiaci mélypontok volumenszintjét a 200 MA-nál” – tweetelte a népszerű kereskedő és elemző, a Rekt Capital, folytatva a bitcoin 200 hetes mozgóátlagának, egy kulcsfontosságú élethosszig tartó támaszvonalnak az elemzését.

„Ígéretes jel, hogy az eladói volumen ezen a héten 1. alkalommal átlagon felüli, de a végleges kapitulációhoz még sokkal többre van szükség.”

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: történelmi kamatemelés a Fedtől

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Hozzászólások (0)

Kapcsolódó hírek