A Bitcoin 61.000 dollárnál: A befektetők elvesztik az érdeklődésüket?

-

A Bitcoin (BTC) a szerkesztési időben a 61.000 dolláros szint felé esett, ami szkepticizmust váltott ki a tulajdonosok és a kereskedők körében egyaránt.

A felhalmozódás tartásban

Ennek egyik oka lenne a BTC esetében megfigyelhető csökkenő felhalmozás az egész területen.

Ez a trend májusban kezdődött, ami egybeesett a Bitcoin lokális árfolyamának mélypontjával.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az utóbbi 30 napban az összes csoport együttesen nagyjából 10.000 Bitcoinnal növelte állományát. Ez elhalványult az ugyanebben az időszakban létrehozott 19.000 új Bitcoinnal szemben.

A felhalmozási erőfeszítések élére a kisebb befektetők, a gyakran csak rákoknak nevezett befektetők álltak.

bitcoin
Forrás: X

A BTC felhalmozásának csökkenése rosszabb esetben árcsökkenést, jobb esetben árstagnálást eredményezhet.

Amennyiben a címek a piaci ingadozások ellenére továbbra is HODL-olják a BTC-jüket, a BTC ára változatlan maradhat, és belátható időn belül talán nem is fog pirosba fordulni.

Mit tesznek majd a Bitcoin tulajdonosok?

Az egyik dolog, ami megszabná a tulajdonosok viselkedését, az a jövedelmezőségük lenne. A Santiment adatainak elemzéséből kiderült, hogy a BTC MVRV-aránya továbbra is a pirosban maradt.

Ez arra utalt, hogy a legtöbb BTC-cím veszteségesen tartotta érméit. A címek többsége hajlandó lenne megvárni, amíg a BTC-je nyereségessé válik, mielőtt eladná a birtokában lévő érméket.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A másik kulcsfontosságú tényező, amely szerepet játszik a tulajdonosok viselkedésének meghatározásában, a Long/Short arány lenne. Az elmúlt hónapban a BTC Long/Short aránya jelentősen csökkent.

A csökkenő Long/Short arány azt jelezte, hogy a cikk írásakor a rövid távú tulajdonosok lassan kezdenek felülkerekedni a hosszú távú tulajdonosok számán.

E rövidtávú tulajdonosok sokkal inkább hajlamosak pánikszerűen eladni állományaikat piaci bizonytalanság idején, és növelhetik a BTC-re nehezedő eladási nyomást.

bitcoin
Forrás: Santiment

A cikk írásakor a BTC 61.153 dolláron állt, és az elmúlt 24 órában 1,50%-kal esett az árfolyama. Ráadásul a kereskedési volumene 1,77%-kal csökkent.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Tanulj és keress: A 99Bitcoins ICO-ja túllőtt az 1,1 millión

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!