A Bitcoin 40.000 dollár alá csúszik – Több milliónyi long pozíciót töröltek el

-

A hét véresen indult a kriptopiac számára, mivel az iparági értékmérő, a Bitcoin (BTC) közel hét hét óta először csúszott 40.000 dollár alá.

Vérfürdő a piacon

A Bitcoin a cikkírásakor 38.660 dollárra zuhant, amit a CoinMarketCap adatai alapján észleltünk.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin zuhanása azonban a szélesebb piacon is éreztette hatását, a teljes piaci tőke 24 óra alatt körülbelül 5%-kal esett.

A visszaesés hatalmas csorbát okozott a határidős kereskedők portfólióiban. A Coinglass szerint az elmúlt 24 órában 63 millió dollár értékű BTC pozíciót likvidáltak, amelynek 80%-a long volt.

Összességében 211 millió dollárnyi likvidálást figyeltek meg a teljes piacon, amelynek többségét a longok tették ki.

bitcoin
Forrás: Coinglass

A Grayscale kiáramlások növelik az eladási nyomást

A katalizátora a vérfürdőnek továbbra is a Grayscale Bitcoin Trustból, korábban Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) származó pénzáramlások.

A CryptoQuant adatainak elemzése szerint január 22-én 14 291 bitcoin repült ki az alapból, ami a mindenkori piaci árak szerint 570 millió dollárnak felel meg.

Az ETF elindítása óta a Grayscale on-chain egyenlege 66 000 BTC-vel csökkent, amelynek nagy részét a másodlagos piacon likvidálják.

Forrás: CryptoQuant

A jelenlegi fejlemények ellentétben álltak az ETF-ek jóváhagyását megelőző pozitív várakozásokkal. Bár a Bitcoin az ETF jóváhagyásának napján elérte a 48 000 dolláros csúcsot, azóta 16%-ot zuhant.

A negativitás elkezdett tükröződni a top kriptók társadalmi volumenén.

A Santiment adatai szerint az ETF-ek kereskedési engedélyezése előtti héthez képest 35%-kal kevesebb beszélgetés folyt a BTC és 21%-kal kevesebb az ETH felé.

bitcoin
Forrás: Santiment

A szunnyadó érmék visszatérnek

E fejlemények közepette egy érdekes viselkedésre derült fény. Nevezetesen a CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju hívta fel a figyelmet a régi bitcoinok újraéledésére az elmúlt napokban.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ez valószínűleg azért történt, mert a GBTC részvényesei hosszú idő után hozzájutottak a Bitcoin-hoz, és a profit érdekében eladták azokat.

Olvastad már? Jön végre az 1 dolláros Dogecoin?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!