A Bitcoin 34.000 dollárra zuhan? Ezt sugallják az adatok

-

Az ETF jóváhagyása medvés eseménynek bizonyult a Bitcoin (BTC) számára, mivel napok alatt árfolyamkorrekciót tapasztalt.

A befektetők számára azonban jó hír volt, mivel a legfrissebb adatok azt sugallták, hogy a jelenlegi trend hamarosan megváltozhat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Részletesebben beleástuk magunkat a BTC állapotába, hogy lássuk, vajon ez volt-e a megfelelő vásárlási lehetőség a befektetők számára.

Így zuhant a Bitcoin 43.000 dollár alá

Már korábban is írtunk arról, hogy az ETF jóváhagyása után néhány nappal hogyan zuhan a Bitcoin árfolyama.

Egészen pontosan a BTC több mint 7%-ot esett 24 óra leforgása alatt. A cikkírás idejére azonban a coin némileg helyreállt, az értéke 2,4%-kal volt kevesebb, mint egy héttel ezelőtt.

A cikk írásakor a BTC 42.957 dollár volt, piaci kapitalizációja pedig meghaladta a 842 milliárd dollárt.

Az ETF-pusztítás mellett a csökkenés másik lehetséges oka az lehet, hogy a BTC árfolyama egy párhuzamos csatornában mozog.

Ali, a népszerű kriptoelemző nemrég egy tweetet tett közzé, amiben kiemelte ezt a folyamatot.

Az elemzés szerint a BTC árfolyama hamarosan 34.000 dollárig zuhanhat, mielőtt 57.000 dollárig emelkedő lendületet kapna.

Ezért a befektetőknek meg kell várniuk, hogy a BTC árfolyama tovább süllyedjen, vagy ez lenne a legjobb vásárlási lehetőség?


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Vásárolnak-e a befektetők BTC-t?

A nagyobb piaci trend ellenőrzéséhez vetettünk egy pillantást a Bitcoin mérőszámaira.

A CryptoQuant adatainak elemzéséből kiderült, hogy a BTC árfolyam-tartaléka növekedett, ami azt jelenti, hogy a sajtó idején nagy volt az eladási nyomás.

A Bitcoin aSORP-ja is a pirosban volt. Ez azt jelentette, hogy több befektető nyereséggel adta el.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Egy bikapiac közepén azonban ez piaci csúcsot jelezhet.

Emellett a BTC Network Value to Transactions (NVT) mutatója egy csökkenés után meredek emelkedést regisztrált.

A mérőszám emelkedését általában medvés indikátornak tekintik, mivel történelmileg egybeesik a piaci csúcsokkal és a túlértékeltség időszakával.

A befektetőknek ezért bölcsebb megoldás, ha még várnak egy kicsit a BTC felhalmozásával, mivel a fent említett mérőszámok további áresésre utaltak.

Forrás: Glassnode

Hasonló képet mutatott a BTC napi grafikonjának vizsgálata is. A MACD-je medvés átmenetet mutatott.

A Relative Strength Index (RSI) is a semleges jel alatt pihent, ami növelte a további csökkenő tendencia esélyét.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? TradingView, avagy minden, amit a kriptokereskedésről tudni akartál

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!