A Bitcoin 30.000 dollárra emelkedése egy új kriptobumm kezdete?

-

Holger Zschaepitz, egy neves pénzügyi elemző nemrég azt tweetelte, hogy a Bitcoin 30.000 dollár fölé emelkedése csak a kezdet, és ennél sokkal többre lesz szükség ahhoz, hogy tartós fellendülést generáljon.

Zschaepitz megjegyzései a kriptoipar fényében hangzottak el, amely az elmúlt évben jelentős zavarokkal nézett szembe, beleértve a kripto és blokklánc startupok kockázati finanszírozásának közelmúltbeli 87%-os csökkenését 2023 első negyedévében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bár Zschaepitz elismeri, hogy a Bitcoin fellendülése valami újnak a kezdete lehet, ez önmagában nem tudja visszafordítani a korábbi visszaesés okozta károkat.

Az Egyesült Államokban a szabályozói ellenőrzés és a végrehajtási intézkedések tovább bonyolították a piacot, a kriptobarát bankok csődje pedig fontos kapcsolatokat szakított meg az amerikai pénzügyi rendszerrel.

A kriptoszektor egyik legégetőbb kihívása a kockázati finanszírozás jelentős visszaesése.

2023 első negyedévében a kripto és blokklánc startupok mindössze 900 millió dollárt gyűjtöttek, ami 87%-os visszaesés az előző év azonos időszakához képest.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez a visszaesés aggodalmakat keltett a küszködő szektor növekedési kilátásaival kapcsolatban, miután olyan jelentős kudarcok történtek, mint az FTX és a Celsius.

A kihívások ellenére az iparágban a fejlődés jelei mutatkoznak.

Az Ethereum sikeresen végrehajtott egy hálózati frissítést, és a szigorodó monetáris politikai ciklus lehetséges vége jelentősen kedvezőbb feltételeket teremthet a kripto fellendüléséhez.

Ahogy Zschaepitz is sugallja, a Bitcoin 30.000 dollárig tartó rallyja csak a kezdet lehet, és egy erőteljesebb és tartósabb fellendülés valószínűleg számos olyan tényezőtől függ majd, amelyek túlmutatnak egyetlen kriptopénz teljesítményén.

zeta

Olvatad már? Május közepén érkezik a Solana saját okostelefonja

Kiemelt kép: Хачатур Аванесян

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!