„A Bitcoin 1,5 millió dollárig” az árjóslat így alakulhat

-

A Bitcoin (BTC) árfolyama az elmúlt 24 órában 0,2%-os emelkedett, és 66.425 dollárig jutott, de a különböző Bitcoin maximalisták optimizmusa a jövőbeli pályát illetően változatlan maradt.

Cathie Wood, az Ark Invest alapítója és vezérigazgatója a New York-i Bitcoin Investor Day-n Anthony Pompliano-val folytatott beszélgetés során rávilágított arra, hogy a Bitcoin hogyan érheti el az 1,5 millió dollárt.

bitcoin
Forrás: CoinGecko.com

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Elismerte a 11 ETF egyidejű jóváhagyását övező figyelemre méltó energiát, ami első ízben fordul elő a pénzügyi világban.

Megállapította,

„Úgy gondolom, hogy ez nagy szolgálatot tett a Bitcoin és általában a digitális eszközök számára, mert ez csak a kezdete egy teljesen új eszközosztálynak.”

A Bitcoin árfolyamát befolyásoló makrotényezők

Wood a Bitcoin jelenlegi árfolyam-ingadozását is a növekvő keresletnek tulajdonította, amelyet nemcsak az ETF-befektetések, hanem makrogazdasági tényezők is ösztönöznek.

A közelmúltbeli Fed-kamatlábakra reflektálva Wood kiemelte, hogy a kamatlábakkal, az inflációval és a globális gazdasági stabilitással kapcsolatos aggodalmak arra késztetik a befektetőket, hogy fedezeti eszközként a Bitcoinban keressenek menedéket.

Megjegyezte,

„Mi nagyon is arra összpontosítunk, hogy mi történik most a feltörekvő piacokon. Azt hiszem, idővel sokkal többen fogják megérteni, hogy a FED a kamatlábak 24-szeresére emelésével alig több mint egy év alatt teljesen sokkolta a pénzügyi rendszert”.”

A Bitcoin hosszú távú alakulása optimistán néz ki?

A Bitcoin duális jellegét tovább hangsúlyozva az Ark Invest vezérigazgatója hozzátette,

„Sok ember úgy gondol a Bitcoinra, mint egy kockázati eszközre, és az idő múlásával bizonyára így is kereskedett, de mi úgy tekintünk rá, mint egy kockázati és egy kockázatmentes eszközre.”

Továbbá hozzátette:

„A tavalyi évben a regionális bankválság valahogy megerősítette ezt a nézőpontot, hogy itt a Bitcoin több mint kétszeresére nőtt, miközben a regionális bankok összeomlottak.”

Mindez aláhúzta a Bitcoin iránti növekvő érdeklődést és bizalmat az intézményi befektetők és a hagyományos pénzintézetek körében egyaránt.

Végezetül, a rövid távú piaci ingadozások ellenére Wood továbbra is optimista maradt a Bitcoin hosszú távú pályáját illetően.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az alapul szolgáló technológia és a benne rejlő potenciál egyre jobb megértésével úgy látja, hogy a Bitcoin a globális pénzügyek átalakító ereje lesz. A jövőben elérheti az 1,5 millió dollárt vagy még annál is többet.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Ezért olyan észbontó a már 10 millió dollárt gyűjtött Dogecoin20

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!