2024-ben a legnagyobb Bitcoin-tartalékkal rendelkező országok

-

Egy-egy ország kormánya a Bitcoin-t tartalékeszközként birtokolhatja. A kormányok világszerte becslések szerint 569.070 Bitcoinnal rendelkeznek, ami a teljes kínálat 2,69%-át teszi ki.

2021-ben El Salvador lett az első ország, amely a BTC-t törvényes fizetőeszközzé tette, és minden helyi vállalkozás számára előírta, hogy a fizetéseket BTC-ben fogadják el.

A szakemberek szerint a kevésbé fejlett országok a Bitcoin-tulajdonlást erős hajtóerőként használhatnák fel egy élénk ökoszisztéma kialakításához és olyan infrastrukturális megoldások létrehozásához, amelyek megkönnyítik a kriptovaluták integrációját a reálgazdaságba.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin országok általi tulajdonlása elősegítheti a kriptók szélesebb körű elterjedését és csökkentheti a kriptókoncentrációt, ezáltal elősegítheti a demokratikusabb tulajdonosi mintázat kialakulását.

A Kriptoworld ebben a jelentésében összeállítottuk a 2024-ben Bitcoin-tulajdonnal rendelkező országok toplistáját. Lássuk, ki birtokolja a legtöbbet!

Hogyan szerzik meg a kormányok a Bitcoint?

Egy nemrég készült jelentés szerint a teljes BTC 2,69%-a kormányok tulajdonában van. Hogyan birtokolják tehát a kormányok a Bitcoint?

Nos, történhet úgy, hogy egy bűncselekmény jogi következményeként lefoglalják az állampolgároktól.

A kormányok titokban kívánják tartani az információt arról, hogy mennyi BTC-t birtokolnak és hogyan tervezik felhasználni!

A BTC-t birtokló országok listája 2024-ben

Az alábbi listából kiderül, melyek azok a kormányok, amelyek a legnagyobb Bitcoin-tulajdonnal rendelkeznek:

Egyesült Államok

A Bitcoin Treasuries szerint az USA körülbelül 215.000 BTC-t halmozott fel, ami 8,3 milliárd dollár értékű.

Az összegyűjtött összeg nagy része a bűnüldöző szervek által 2020 óta lefoglalt összegekből származik. Az amerikai bitcoin-vagyon növekedett, mivel az ország a magánszemélyek vagyonelkobzását hajtja végre.

Kína

Kína Bitcoin-állománya 190.000 BTC-t tesz ki. Ezt azután szerezték meg, hogy a PlusToken Ponzi-sémából származó lefoglalt pénzeszközöket átutalták a kormánynak.

A kínai kormány Bitcoin-állományának összértéke mintegy 12.621.55 millió dollár.

Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyság a Bitcoin birtoklása és kereskedelme terén az élen jár.

Az Egyesült Királyság kormánya jelenleg mintegy 61.000 BTC-vel rendelkezik, amelynek értéke jelenleg 4 milliárd dollár. Ezt Jian Wentől és Zhimin Qian-tól kobozták el.

Németország

A német kormány a negyedik a listán 50.000 BTC Bitcoin-felhalmozással.

A 2,17 milliárd dollár értékű tokeneket 2018-ban kobozta el a német rendőrség, ezzel ez volt az eddigi legnagyobb kriptopénz lefoglalás.

A csalást két 40 és 37 éves férfi vezette, akiket azért vettek őrizetbe, mert 2013 végéig egy kalóz weboldalt üzemeltettek.

Ukrajna

Az ukrán kormány jelenleg 46.351 BTC-t birtokol. A hatóságok 1,5 millió dollár értékű kriptovalutát foglaltak le Yury Shchigoltól, egy korábbi kormánytisztviselőtől.

El Salvador

El Salvador kincstárában 5690 BTC van. El Salvador 2021 szeptemberében kezdett először BTC-t vásárolni.

2024 februárjában El Salvador Bitcoin-állománya több mint 397 millió dollárt ér, ami több mint 40%-os nyereséget jelent.

Az elnök, Nayib Bukele azt is belátta, hogy az ország fő forrása a további bitcoinok megszerzésében a kormánya által működtetett program, amely gyorsított állampolgárságot kínál az érdeklődő bevándorlóknak, akik BTC „adományt” nyújtanak az ország kormányának.

Bhutan

Bhutan 621 BTC-t tart 24,61 millió dollár értékben. A Forbes szerint a királyság 2019 áprilisában kezdett BTC-t bányászni, amikor a Bitcoin értéke 5000 dollár volt. Azóta a Bitcoin az egekbe szökött!

Venezuela

A venezuelai kormány 240 BTC-t birtokol, a lakosság 10,30%-a rendelkezik kriptovalutával.

Finnország

Finnország a mai napig 90 BTC-vel rendelkezik. Az ország 2018-ban 1889 bitcoint foglalt le, melyeket kábítószerügyekben koboztak el. Majd 2021-ben 1889 BTC-t értékesített, amivel nagyjából 48 millió dollárt keresett.

Grúzia

Grúzia kormánya 66 BTC-vel rendelkezik 4.234.672 dollár értékben a Bitcointreasuries.net szerint.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Ezért olyan észbontó a már 10 millió dollárt gyűjtött Dogecoin20

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!