A Bitcoin 100 ezer dollárig? Peter Schiff válasza „NEM”, hacsak…

-

Peter Schiff, az Euro Pacific Asset Management vezető közgazdásza és a Schiff Gold elnöke a Pomp Podcastban adott sokatmondó interjúban megosztotta szkepticizmusát azzal kapcsolatban, hogy a Bitcoin (BTC) elérheti a 100 000 dolláros mérföldkövet.

Schiff azzal érvelt, hogy a Bitcoin más befektetési lehetőségekhez képest nem rendelkezik elegendő felfelé ívelő eséllyel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ellenkezőleg, szerinte az arany és az aranyrészvények lényegesen nagyobb növekedési potenciállal rendelkeznek.

„Nem hiszem, hogy jól fog teljesíteni. Nem hiszem, hogy van értéke. Ez a probléma.”

Bitcoin vs. Arany

Schiff úgy véli, hogy a BTC olyan szintre érett, hogy növekedési kilátásai korlátozottak.

Mindeközben az arany részvények rendelkeznek azzal a potenciállal, hogy a jelenlegi alulértékeltségük miatt megháromszorozhatják vagy megnégyszerezhetik az értéküket.

A Bitcoin elmúlt három éves teljesítményét kiemelve a vezető hozzátette,

„Három éve tart az oldalazás. Majdnem elérte a 70.000-et 2021-ben, igaz ez 2024, az összes hype, az összes promóció, azt hiszem, ezek az ETF-ek ez volt az utolsó esély, hogy új vevőket szippantsanak be”.

Az ETF-ek eleinte piaci rallyhoz vezettek, de ezt követően éles visszaesést regisztráltak, és röviddel a debütálásuk után értékük mintegy 20%-át veszítették el – Egy klasszikus  „sell the news” esemény.

A piac ennek ellenére talpra állt, és új csúcsokat ért el, amit a spekulatív optimizmus és olyan események, mint például egy Miamiban tartott Bitcoin ETF-konferencia, ösztönöztek.

Schiff azt jósolja, hogy mindez fellendíti a hype-ot, de nem tartja fenn a hosszú távú növekedést.

Valójában pesszimizmusát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Bitcoin képes lesz-e áttörni a jelenlegi ellenállási szinteket új katalizátor nélkül.

A Bitcoin nem biztonságos menedék

Azzal az elképzeléssel kapcsolatban, hogy a központi bankok a Bitcoint a tartalék eszközeik közé építenék be az esetleges szankciók vagy eszközbefagyasztások elleni fedezetként, Schiff egyenesen elutasította ezt az ötletet.

Azt állította,

„A Bitcoin nem egy biztonságos menedék, alacsony volatilitású eszköz. Ha az Ön valutáját támadás érné, nem tudná megvédeni a Bitcoinnal, mert a Bitcoin jobban összeomolhat, mint a valutája”.

A jegybankoknak azonnali likvidálhatósággal rendelkező eszközökre van szükségük, hogy piaci stresszhelyzetben támogassák a valutájukat.

A BTC Schiff szerint nem felel meg ennek a kritériumnak. Ezzel szemben az arany olyan időtálló értéktárolóként tűnik ki, amelyre a központi bankok támaszkodhatnak anélkül, hogy további volatilitást vagy kockázatot vinnének az egyenletbe.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A BTC 1 millió dollárra?

Amikor arról kérdezték, hogy a BTC elérheti-e az 1 millió dollárt, a vezető kizárólag a hiperinflációs forgatókönyveknek tulajdonította ezt a lehetőséget.

Schiff viccesen megjegyezte a „buta pénz” jelenlétét a piacon, de ezt nem tartotta elegendőnek ahhoz, hogy a Bitcoint ilyen magasságokba repítse.

Végezetül a vezető hangsúlyozta, hogy ha valóban eléri az 1 millió dollárt, akkor minden más is eléri. Így a papíron milliomosnak lenni nem fog egyenlő lenni a valós vagyonnal a csökkenő vásárlóerő miatt – zárta Schiff.


Olvastad már? Hogyan adjuk el kriptót a Metamaskon keresztül?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!