A Binance alapítója és vezérigazgatója, Changpeng Zhao a kriptóra fogad.

Changpeng Zhao, a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének alapítója és vezérigazgatója, valamint a világ egyik legbefolyásosabb milliárdosa nem sok mindent birtokol a kriptón kívül.

„Azok közé a srácok közé tartozom, akik sokkal többre értékelik a likviditást, mint hogy birtokoljanak valamit. Nem szeretek semmit birtokolni” – mondta Zhao a Bloomberg szerdai interjújában.

Megjegyezte, hogy mára a különféle kriptovaluták teljes nettó vagyonának csaknem 100%-át teszik ki, mivel nem rendelkezik ingatlannal vagy fiat pénzekkel.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Arra a kérdésre, hogy nettó vagyonának mekkora részét fektette kriptóba, Zhao azt mondta:

„Azt mondanám, hogy közel 100%-át. Nincsen fiat pénzem sem. A tárgyi dolgaim valószínűleg elhanyagolhatók a nettó vagyonomhoz képest. Ez egy koncepcióváltás. A kriptómat nem használom sem fiat valuták, sem ingatlanok vásárlására, csak megtartani akarom, és a jövőben sem tervezem eladni.”

Zhao elmondta, hogy eltartott egy ideig, míg felépítette mai kriptoportfólióját. Az első megvásárolt bitcoinja után egyből eladta 2006-ban vásárolt sanghaji lakását.

„Eladtam a lakásomat, hogy az árából bitcoint vegyek, és az előző munkámmal is felhagytam” – mondta. „Bérelhetsz lakást vagy szobát egy szállodában, ami sokkal nagyobb likviditást biztosít” – tette hozzá Zhao.

A Binance vezérigazgatója korábban azt állította, hogy nem rendelkezik fiat valutákkal.

„Nulla fiatom van”jelentette ki Zhao februárban a Twitteren, és hozzátette, hogy a kriptót csak olyan fizetéseknél konvertálja fiattá, amelyeket csak hagyományos pénzzel lehet teljesíteni.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

A kínai Hurun Kutatóintézet adatai szerint Zhao a kriptoipar egyik leggazdagabb embere – összvagyona 8 milliárd dollárra tehető, amellyel a harmadik helyezett ezen a listán.

Olvastad már? A Coinbase jobban járt volna, hogy a vállalkozás helyett bitcoinba fektet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!