A legnagyobb kriptopénz 200%-os összesített éves növekedési rátája (CAGR) még a legsikeresebb kriptovállalkozások stratégiájában is komoly kihívásokat jelent.

Az Egyesült Államok legnagyobb kriptotőzsdéje több pénzt keresett volna azzal, ha egyszerűen bitcoint vásárolt és HODL-olt volna 2013 óta.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A közösségi médiában keringő adatok szerint annak ellenére, hogy a Coinbase 800 millió dolláros profitot termelt az első negyedévben, a társaság még így is jóval gazdagabb lenne, ha a finanszírozásra használt készpénzét bitcoinvásárlásra használta volna fel.

Az április 14-i tőzsdére lépése előtt a Coinbase ezen a héten számolt be bevételeiről. Az 1,8 milliárd dollárral az első negyedév a teljes 2020-as évet túlteljesítette.

Ezek a számok most azonnal beszéd tárgyát képezik a piaci szereplők között, hiszen nagy hatással lehetnek a hamarosan elstartoló IPO-ra.

Az egekbe szökő felértékelődések és az azzal kapcsolatos diskurzusok azonban úgy tűnik, hogy a Coinbase jelenleg lekörözhető lett volna, ha bárki bitcoint vásárol a 8 évvel ezelőtti árfolyamokon.

Külön kiemelendő a tőzsde 30 millió dolláros magfinanszírozása 2013-ban, amely mára már 2 milliárd dollárt érne, ha akkor bitcoinra váltják.

Ezzel szemben a Coinbase mindenkori profitja eddig a becslések szerint valahol 780 millió és 1,3 milliárd dollár között lehet.

„A Coinbase 10 napon belül elérhetővé válik tőzsdei kereskedésre, ma pedig kiugró számokat jelentettek (~800 millió profit 1,8 milliárdos bevételből)” jegyezte meg Vijay Boyapati, fejlesztő.

„Jól hangzik, de képzeld csak el, mennyivel többet érnének, ha a profitjaikat dollár helyett bitcoinban tárolták volna az elmúlt 8 év során.”

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, a bitcoin összesített éves növekedési rátája 200%-on tetőzött, 2013 áprilisa óta pedig a BTC/USD-árfolyam már 43.000%-os növekedést tudhat maga mögött.

A bitcoin készlethiánya továbbra is valós tényező

Boyapati egy másik, vitatottabb aspektusát is érintette a Coinbase üzleti modelljének, amelyre az idén fog fény derülni.

A számos siker ellenére a vezetők mindig amellett döntöttek, hogy mindössze igencsak szerény mennyiségű bitcoint birtokoljanak.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Egy nem régi, amerikai szabályozókhoz benyújtott kérvény szerint a tőzsde 4.486 bitcoint birtokol. Ezzel szemben Boyapati megjegyezte, hogy a MicroStrategy – annak ellenére, hogy nem minősül tőzsdének – több mint 91.000 BTC-t vásárolt múlt év augusztusa óta. Ennek értéke azóta megduplázódott amerikai dollárban mérve.

„Majdnem olyan, mintha a Coinbase nem is hinne abban az ágazatban, amelynek az egyik legnagyobb játékosa. Szomorú” – tette hozzá.

Persze nem mindenki gondolja ezt így. Erik Voorhees, a ShapeShift kiriptováltó szolgáltatás alapítója azzal érvel, hogy a Coinbase kriptojelenséghez való hozzájárulása nem is hasonlítható össze a MicroStrategyével.

„Képzeld el, hogy a MicrosStrategy nagyobb megbecsülésnek örvendene, mint a Coinbase. Ez utóbbi már 8 éve küszködik azzal, hogy a világ egyik legsikeresebb Bitcoin-vállalatát építse fel, 50 millió embert kiszolgálva”válaszolt a Casa-társalapító Jameson Lopp tweetjére.

„Ez előbbi 2020-ban fedezte fel a bitcoint, és egy csomót vett belőle… a Coinbase-től.”

Mindeközben, a szerdai adatok szerint a tőzsdékről történő kiáramlás gyanús kiugrást mutatott a héten. Ez egy olyan jel, amely arra utal, hogy a bitcoin hosszú távol HODL-je és a vásárlás iránti általános érdeklődés gyorsan növekszik.

„Magasan vagyunk a piaci ciklusban? Nem” mondta Ki Young Ju, a CryptoQuant láncelemző szolgáltatás vezérigazgatója, amely az adatokat közzétette.

Kiemelte a különbséget a jelenlegi körülmények és a hagyományos bitcoinciklusok csúcsai között.

„Amikor a piac eléri a csúcsát, mindenki BTC-t küld a tőzsédre, hogy eladja azt.”

A Coinbase Pro, a Coinbase professzionális kereskedőplatformja például egyetlen tranzakcióban 12.000 BTC távozását jegyezte föl nemrég.

Olvastad már? Adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin-bányászok gyűjtögetnek

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!