A Goldman Sachs vezérigazgatója, David Solomon nagy fejlődést prognosztizál az amerikai kormány a kriptovaluta-szabályozásában.

David Solomon, a Goldman Sachs vezérigazgatója nagy fejlődést jósol az Egyesült Államok kriptovaluta-szabályozásában a pénzügyi intézményeket illetően.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A CNBC-nek adott szerdai interjúban Solomont a bankóriás bitcoin bevezetésére tett lépéseiről kérdezték.

Az igazgató nem volt teljesen nyitott válaszaiban, de elmondta, hogy a bank figyelemmel kíséri a digitális pénznemeket, miközben ügyfelei részéről egyre növekszik a kereslet a kriptoeszközök iránt:

„Továbbra is nagyon proaktív módon gondolkodunk a digitális pénznemről és a pénz digitalizálásáról, valamint folyamatos kapcsolatban állunk ügyfeleinkkel, és a válaszokat a „mire van szüksége az ügyfeleinknek?” kérdésen keresztül vizsgáljuk.”

A jelenlegi, pénzintézetekre vonatkozó amerikai korlátozások megtiltják számukra, hogy közvetlen kitettséget kínáljanak olyan volatilis és kockázatos eszközökben, mint a bitcoin.

Ezen előírások miatt – amelyek a kriptót magas kockázatú eszközosztálynak tekintik – a pénzügyi intézmények csakis értékpapírok vagy az ETF-ek formájában kínálhatnak kitettséget a kriptovalutákban.

Solomon azonban megjegyezte, hogy a kriptovilág fejlődik, és úgy gondolja a jelenlegi helyzet sokat változhat, de nem akart spekulálni a konkrétumokkal kapcsolatban.

„Azt hiszem, nagy fejlődés várható. Mi annak a függvényében folytatjuk működésünket, hogy hogyan alakulnak a szabályok az elkövetkező években. Arra nem fogok spekulálni, hogy milyen irányba megy majd a pénzintézetek szabályozása, de ahogy haladunk előre továbbra is meg fogjuk találni az ügyfelek kiszolgálásának módját.”

A bank a múlt héten jelentette be, hogy a Goldman magánvagyon-gazdálkodási részlege hamarosan Bitcoin-kitettséget fog kínálni a legalább 25 millió dolláros portfólióval rendelkező, nagyobb ügyfelei számára.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A kriptovaluták befektetési lehetőségeinek „teljes spektruma” az idei második negyedévben várható.

Az SEC volt elnöke, Jay Clayton a közelmúltban megjegyezte, hogy a kriptót körülvevő szabályozási környezetben időszerű lenne a szigorúbb szabályozás:

„Az, hogy a digitális eszközök a nap végén hol landolnak, elég széles körű kérdés, […] viszont ezt részben a szabályozás dönti el – mind hazai, mind nemzetközi szinten” – magyarázta Clayton, hozzátéve: „És én most csak állampolgárként beszélve arra számítok, hogy a szabályozás ezen a területen közvetlenül és közvetve is meg fog valósulni. Függetlenül attól, hogy ezt hogyan vezetik a bankokban, értékpapírszámlákon, adózáson és egyebeken keresztül. A jelenlegi szabályozási környezet fejlődni fog”

A 2021-es bitcoinpiacot látva a Goldman Sachs márciusban újraindította a kriptovaluta-kereskedési pultját, amit a cég eredetileg a 2017-es bikafutam során állított fel, amikor a bitcoin elérte a 20.000 dollárt, majd összeomlott.

A bank március 26-án bejelentett egy ETF-et is, amely szintén tartalmaz némi Bitcoin-kitettséget.

Olvastad már? A Whale és a Rally tokenek elérték a 240 millió dolláros piaci tőkeértéket

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!