A bányászok hatalmas részét teszik ki a BTC ökoszisztémájának, és a jelenlegi áron gyűjtögetnek.

A bitcoinbányászok hozzáállása optimistának mondható, ugyanis a növekvő kereslet mellett is gyűjtögetnek az aktuális áron.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Amikor a bányászok is tartogatnak

A Glassnode elemzőcég adatai szerint a „Miner Net Position” indikátor – amely a bányászokhoz be- és tőlük kiáramló összegeket követi – azt mutatja, hogy a legtöbb bányász megtartja bitcoinját ahelyett, hogy eladná.

A mutató megfordult az év eleji adatokhoz képest.

Januárban a bányászok az eszköz nettó eladói voltak, mialatt a bitcoin 20.000 és 40.000 dollár között mozgott. Az eladások száma februárban leesett, és azóta is viszonylag alacsony maradt.

A bányászok olyan szervezetek vagy magánszemélyek, akik óriási számítási kapacitással rendelkeznek. A blokkok hitelesítésével és a tranzakciók jóváhagyásával tartják fenn a Bitcoin-hálózatot, amiért cserébe blokkjutalmat kapnak.

A kibányászott bitcoint többnyire az üzemek költségeinek fedezésére költik. Ilyen az áramköltség, a számítástechnikai berendezések költségei és a hűtési költségek.

Az eladásaik miatt „új” bitcoin kerül ki a piacra, és a magasabb árak következtében kevesebb BTC-t kell eladniuk a költségek fedezésére.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Hatásuk a bitcoinra

Amennyiben a bányászok nem adják el azonnal a megkeresett bitcoint, az ideális esetben azt jelenti, hogy van elegendő pénzük a költségeik fedezésére.

Másrészt ebből az is következik, hogy mivel az „új” bitcoin nem kerül ki a nyílt piacra, a kínálat korlátozott, míg a kereslet változatlan marad – ami magasabb árakat eredményez. Létezik azonban más pénzügyi ösztönzés is a bányászok számára.

Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója, aki az utóbbi időben mondhatni Bitcoin-prófétává vált, ezzel kapcsolatban a következőt írta Twitterén:

„Tuti bitcoinbányászási ​​stratégia = (1) Megtartani az összes kibányászott BTC-t (2) Részvényt vagy adósságot kibocsátani tőkeeszközök vásárlásához és működési költségek kifizetéséhez (3) További részvényt vagy adósságot kibocsátani még több BTC vásárláshoz, amikor az növekszik.”

Miközben a bányászok továbbra is tartogatják a bitcoint, más on-chain indikátorok azt mutatják, hogy a jelenlegi bikafutam még csak most kezdődik.

Olvastad már? DEGO/BTC rövid távú elemzés – eső háromszögek sokasága

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!