Changpeng Zhao, a Binance alapító-vezérigazgatója szerint a bitcoin árfolyamában egyelőre nincs beleszámítva a hamarosan bekövetkezendő blokkjutalom-feleződés.

Zhao egy február 20-i interjúban elmondta, hogy a jövőben tovább növekedhet a bitcoin értéke.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Zhao szerint a történelem azt mutatja, hogy a blokkjutalom feleződése pozitívan hatott a bitcoin árfolyamára.

Beismerte, hogy a történelmi teljesítmény nem garancia, de hozzátette, hogy a bányászoknak kétszer annyit kell majd költeniük, hogy kibányásszanak ugyanannyi bitcoint.

Zhao szerint egy pénzügyi eszköz értékét az előállítási költség helyett a kereslet határozza meg, de számításai szerint a bányászok nem fognak az eladási költség alatt bitcoint árulni.

A kereslet nő, a kínálat csökken

Zhao azt is elmondta, hogy a blokkjutalom csökkenésével az infláció is csökken, amely szintén az árfolyam növekedésével jár. Hozzátette, hogy a csökkent előállítási forgalom hatásához hozzájön, hogy egyre több a felhasználó:

„A kereslet egyre növekszik, mialatt a kínálat csökken.”

Zhao szerint azonban 10 000 dollár körül jelentős ellenállással szembesülhetünk, amely egy időre ekörül tartja az árfolyamot.

„Pszichológiai határok vannak a szép kerek számok körül. A 10 000 egy nagyon szép, kerek szám, így az árfolyam egy ideig ekörül fog ingadozni.”

A befektetők egyre jobban bíznak a bitcoinban

Lehet, hogy ismét 10 000 dollár alá került az árfolyam, de szakértők szerint a bitcoin kilátásai többnyire pozitívak.

Keith Wareing, a Cointelegraph piaci elemzője a héten megírta, hogy a bitcoin a héten áttörte 200 napos mozgóátlagot.

Ezzel kirajzolta a ritka „aranykereszt”-irányzatot, amely rendkívül bika jel. Az elemző szerint a bitcoin értéke két hónapon belül a 26 000 dollárt is elérheti, amely 170%-os emelkedést jelentene.

Olvastad már? Mennyi bitcoinra van szükséged, hogy a bitcointulajdonosok felső 1%-ba tartozz?

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂