A kriptopiacok 20 milliárd dolláros értékvesztésen estek ár 2020 legnagyobb eladását követően. A bitcoin értéke közel 1000 dollárt esett néhány óra alatt, de vajon mi okozhatta mindezt?

Pont amikor kezdtek visszaállni a kriptopiacok, a 300 milliárd dolláros összpiaci értéke elérése előtt hatalmas eladások rázták meg a piacokat.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Több mint 20 milliárd dollár hagyta el a piacot az év legnagyobb eladása során, ezzel ismét 280 milliárd dollár alá került a piac összértéke.

10%-ot esett a bitcoin

A bitcoin napközbeni 10 300 dollár csúcsáról 9300 dollárig zuhant az értéke csupán pár óra leforgása alatt. Az árfolyamok azóta 9600 dolláron rendeződtek, de további veszteségekre számíthatunk.

Több elemző is arra figyelmeztetett, hogy ha a bitcoin nem zár 10 500 dollár fölött, akkor folytatódhat a korrekció.

Ez szerdán be is igazolódott, amikor egyetlen óra alatt közel 900 dollárt esett a bitcoin értéke. Valószínű, hogy ismét visszatérünk a 9300 dolláros szinthez, ugyanis itt található a támaszszint.

Az elemzők és kereskedők szerint ez az ingázás azt jelzi, hogy jelentős likviditás lehet ezen a szinten.

A Datamish adatai szerint nagyjából 150 millió dollárnyi long pozíció került zárolásra a BitMEX-en, amely megmagyarázhatja az eladások mértékét.

Ha nem tudjuk tartani a 9300 dolláros szintet, akkor valószínűsíthető, hogy a következő támaszszintig eshetünk, a 8000 dolláros árfolyam felsőbb szintjei köré.

Ha ezt sem sikerül megtartani, akkor 8200 dollárig csökkenhet az árfolyam, amely 20%-os korrekciót jelentene.

Ellent mond a CNBC?

A CNBC „Fast Money” műsorában nemrég „tűzforrónak” nevezték a bitcoint, vagyis egyre magasabbra és magasabbra jut. Korábban ez egy ellentétes jel volt.

Mark Yuskot, a Morgan Creek Capitaltól megkérdezték, hogy miért van most lent az árfolyam. Azt felelte, hogy ez nem számít, mivel korábban is voltak hasonló helyzetek. Továbbra is azt javasolja, hogy „csak vásároljunk és tartogassuk”, és ez a mai esés ellenére továbbra is érvényes marad.

A piacok mindig átesnek egy korrekción, ha folyamatos növekedést tapasztalnak, szóval nincs okunk az aggodalomra.

Még az is normális lenne, ha visszatérnénk a 8000 dollár körüli szintre, de ennél lejjebb már kezdhetnénk aggódni.

A hálózat erősödésével, a globális piacok gyengülésével és a közeledő feleződéssel nem kell sokat várnunk, hogy újra beinduljon a bitcoin.

Olvastad már? 3 ok, hogy miért jók az Ethereum kilátásai

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂