Egy kriptopénz elindítása egyáltalán nem gyerekjáték. Főleg akkor, ha erre egy jegybank vállalkozik azzal a céllal, hogy letesztelje, hogyan fogadják majd a lakosok.

Svédország ilyen kísérletekre minden tekintetben ideális. Az skandináv térségek egyébként is híresek arról, hogy szeretik nem hagyományosan csinálni a dolgokat, és nincs ez másképp a digitális tranzakciókkal sem.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Az országban például minden fizetésnek csak nagyjából 20 százaléka valósul meg készpénz segítségével.

A maradék 80%-ról a hitel-/bankkártyák vagy mobilalkalmazások gondoskodnak. A svéd bankok fele ezen felül nem kötelezi ügyfeleit arra, hogy minimális lekötött összeget tartson folyószámláján.

Arról, hogy Svédország e-Korona néven kriptopénzt indít, már egy ideje pletykálnak. Az ország egy hónapja lépett be az európai blokklánc világába.

A Riksbank számára a kriptopénzt az Accentrue vállalat fejleszti.

Végre egy európai, állami kriptopénz

Ha a kísérlet simán megy, Svédország a világ valamennyi országa számaként példaként szolgál majd.

Azokat a lépéseket, amelyek hozzájárulnak a kriptopénz fejlesztéséhez és forgalomba hozatalához, minden bizonnyal más államok is lemásolják majd.

Jó tudni, hogy Európa a technológia élvonalába tartozik, és nem hagyjuk Kínának és az Egyesült Államoknak, hogy lekörözzenek minket.

A svéd kísérlet minden bizonnyal más tagállamokat is értinteni fog.

Az Európai Központi Bank szintén nem titkolja az Eurocoin bevezetésével kapcsolatos szándékait, amelyek a jövőben felválthatják a klasszikus digitális eurót, és megkönnyíthetik az azonnali pénzutalást az Európai Unió területén belül.

Olvastad már? Milyen kriptovalutákat használnak az internet sötét oldalán

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂