Lehet, hogy már bánod, hogy nem vettél több bitcoint az árfolyamemelkedés előtt, de Jake Levison jó hírrel szolgálhat.

A BlockWorks Group elemzője szerint csupán 0,28 bitcoinra van szükséged, hogy a bitcointulajdonosok felső 1%-ba kerülj.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Csupán 0.28 bitcoinra van szükséged

A medve jóslatok ellenére a bitcoin ismét áttörte a 10 000 dolláros értéket. Nemrég mi is megírtuk, hogy csupán a címek 2%-a birtokol legalább 1 teljes bitcoint.

Természetesen sokan különböző tárcákban tárolják az 1 bitcoint meghaladó vagyonukat, azonban nagyon kevesen vannak az ilyen tulajdonosok – nagyjából 500 000 és 1 millió között.

Mégsem érdemes kétségbe esned, ha nincs egy teljes bitcoinod.

Jake Levinson szerint csupán 0,28 bitcoinra van szükséged:

De mégis hogyan jutott erre a megállapításra, és milyen helyzetben válhat igazzá?

További részletek

Sokan megörültek Levison bejegyzésének, de több kérdést is felvetett. Vajon mégis honnan vette ezt a számot, és milyen helyzetben válhat igazzá?

Az egyik követője felhívta a figyelmet egy blogbejegyzésre, amelyben Parker Lewis azt írta, hogy a bitcoin minden pénzt elavulttá tesz.

Feltöltött egy grafikont, amely azt mutatta, hogy 2030 körül ez valósággá válhat. Az átlagosan birtokolt bitcoin mennyisége ekkor 0,001 bitcoin lehet, és a hálózat már több mint egymilliárd felhasználóval büszkélkedhet.

Azonban Levison szerint, ha már van 0,28 bitcoinod, akkor sínen vagy:

„A mai naptól kezdve az idők végezetéig.”

Twitter-üzenetemben azt írtam, hogy ha van 0,28 bitcoinod, akkor csupán a világ 1%-a birtokol nálad több bitcoint, így a felső 1%-ba kerülsz.

Ez nem feltétlenül bika dolog, vagyis BTC Kris szerint legalább nézőpont kérdése:

Nem több, mint 5-10 millió ember lesz képes egy teljes bitcoint birtokolni

Ez azt jelenti, hogy az egyenlőtlen eloszlás következtében a „bálnák, a hodlerek, a nemzetek és intézmények” birtokolják majd a készlet oroszlánrészét.

Ha mégis részese akarsz lenni a felső 1%-nak (annak ellenére, hogy ehhez nagyjából 2835,2 dollárra lesz szükséged) akkor továbbra is megteheted 0,28 bitcoinnal.

Ha egy teljes bitcoin tulajdonosa szeretnél lenni, akkor lassan lehet, hogy ideje feladni.

Olvastad már? Max Keiser megnégyszerezte a becslését: 400 ezer lesz a BTC árfolyama

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂