A dél-koreai Contents Protocol Team 2018-ban 29 300 ethert szedett össze nyilvános és privát tokeneladása során.

A cég bejelentette leállását és a befektetők kártérítését

A cég weboldala szerint a csapat a szabályozások folyamatos bizonytalanságán túl azért döntött a leállás mellett, mert nem tudták végrehajtani a megfelelő adatok összegyűjtését a Watcha és Watcha Play oldalakról.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A Watcha egy koreai filmértékelő és -ajánló oldal, a Watcha Play pedig a Netflixhez hasonló streamerszolgáltatás.

A startup ezeket a platformokat és felhasználóikat jutalmazta volna saját CPT-tokenjével, amely adatokért járt volna, majd ezeket az adatokat eladták volna, hogy jobb tartalomgyártó szolgáltatásokat tegyenek elérhetővé.

Az ötlet nem működött, ugyanis a platform nem nézte jó szemmel a kriptopénzeket.

A weboldal szerint:

Számos akadályba ütköztek a részvétel ösztönzésével kapcsolatban, különösen a kriptopénzek negatív megítélése, az árfolyam ingadozása és a bonyolult felhasználói élmény miatt. Emellett a tartalomgyártó oldalak adatainak összegyűjtése is problémásnak bizonyult a Contents Protocol számára.

A cég hozzátette, hogy mivel az adatok összegyűjtése korlátozott, így nem tudtak elég részletes adatokat adni a tartalomgyártók számára a felhasználói élmény javítása érdekében.

Emellett a kriptopénzek adózása körüli könyvelési és jogi bizonytalanságok is hozzájárultak a cég döntéséhez.

A Contents Protocol azt is elmondta, hogyan fizetik vissza a befektetőket megmaradt vagyonukból, a koreai és szingapúri törvénykezések alapján.

A fennmaradt tőkéjükat etherre váltják, majd szétosztják azon CPT-tulajdonosok között, akik kérvényezték a kártérítést.

A tokeneladás 2018 decemberében zajlott, összesen 29 337 ether gyűlt össze, melynek akkori értéke 115 dollár volt.

Jelenleg 26 878 ether van a cég birtokában, amelyet az alábbi arányok szerint fognak szétosztani a CPT tulajdonosai között:

Olvastad már? 1 millió dolláros veszteséghez vezetett egy DeFi-sebezhetőség

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂