A Binance szerint Kína egy kétrétegű digitális valutával váltaná le a készpénzt

-

A Binance kiadott egy részletes kutatást a Kínai Jegybank új központi bank által kibocsátott digitális valutájáról (CBDC). A kutatás szerint az új valuta egy kétrétegű rendszer lesz, melynek célja a készpénz leváltása.
A Binance Research, a Binance adatelemzéssel és kutatásokkal foglalkozó részlege nemrég kiadott egy részletes kutatást a jegybank új valutájáról.

A tanulmány megvizsgálta a digitális valuta legfőbb tulajdonságait, valamint a mögötte álló technológiát. A kutatás szerint az új valuta egy kétrégetű rendszer lesz, amely valószínűleg minden forgalomban lévő érmét és bankjegyet leváltana.
A jegybank digitális valutája 1:1 arányban fiattal is fedezve lenne. A két réteg a jegybankból és az alatta álló kereskedelmi bankokból állna, a második réteget a magánszemélyek és vállalkozások adnák.
Lényegében a jegybank össze lenne kötve a kereskedelmi bankokkal az első réteg segítségével a valuta kiadására és beváltására. A kereskedelmi bankok és a kereskedelmi piac között a második réteg adná a kapcsolatot.

A jegybank eddig nem adott ki pontos technikai adatokat a digitális valutájáról, szóval egyes tényezők eltérhetnek.
A jegybank arra sem adott választ, hogy a valuta blokkláncalapú lesz-e. A Binance Research szerint az új rendszert akár bankszámla nélkül is alkalmazni lehetne.

 „A kínai digitális valutát két fél akár bankszámla nélkül is küldhetné egymásnak. Ez eltér a legtöbb országban működő fizetési és pénzutalási rendszerektől.”

A Binance szerint a valuta a készpénzhez hasonlóan akár anonim is lehet „a felhasználók szemszögéből”, de ezt akár irányítani is lehetne.

 „A CBDC végső célja, hogy a készpénzhez hasonló forgalma legyen, ’irányítható anonimitás’ mellett. Más szavakkal az első réteg a jegybankkal és a pénzügyi intézményekkel regisztrálva lenne, de a második réteg hálózata anonim lenne a felhasználók szemszögéből. A jegybank hivatalnokai szerint ez segítene a renminbi forgalmán és nemzetközi felhasználásán is.”

A kétrétegű rendszer segítségével a jegybank másodpercenként akár 300 000 tranzakció feldolgozására is képes, amely a Bitcoin esetében például nem lehetséges.
A Binance szerint az egész egy „láncon kívüli küldés és láncon történő fizetés” mechanizmussal megoldható, vagy oldalláncok és egyéb megoldások segítségével.

Olvastad már? A nagy váltó vs. tőzsde teszt – mi a különbség, és melyiket érdemes választnani

A jegybank úgy véli, hogy a CBDC leválthatja a készpénzt, vagyis a forgalomban lévő bankjegyeket és érméket, de nem azokat a vagyonokat, melyekkel a központi bank vagy egyéb pénzbirtokló intézmények rendelkeznek, és már „digitalizálva lettek”.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Jönnek az okosszerződések a Stellar hálózatára

A Stellar soron következő, 20-as Protokoll nevű frissítésével immár az okosszerződések is megérkeznek a hálózatra. A szerződéseket működtető al-rendszer neve Soroban, és a tervek szerint...

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!