Egyre népszerűbbek a kriptopénzek, mint fizetési lehetőség

-

A Facebook júniusi bejelentése tökéletes időzítés volt a kriptoszektor számára. A kriptopénzek nagyon jól teljesítettek 2019 első felében. A bizonyítékok alapján a szektor nemcsak egy spekulatív lehetőség, hanem valós vagyontárolási forma, amely kereskedelmi felhasználásra is egyre népszerűbb.
A Libra Project egy válasz a blokklánc adta innovációs lehetőségekre és a kriptopénzek egyre szélesebb elterjedésére a kereskedelmekben. Így érthető, hogy versenybe akar szállni ezzel a gyorsan fejlődő vagyoni eszközzel.

Fizetési közvetítők

A kriptopénzek kereskedelmi elterjedésében jelentős szerepe volt a fizetési közvetítőknek.
A Cryptwerk adatai szerint a 2013-ban alapított CoinPayment volt a legnépszerűbb az úgynevezett integrált fizetési kapuk között, melyet a 2011-ben alapított BitPay követ.
A közösségi médiacégek is lehetőségeket látnak mindebben. A San Franciscó-i Square fizetési rendszer, melyet a Twitter Jack Dorseyja és Jim McKelvey vállalkozó alapított, elindította a Square Crypto alkalmazást, hogy összekösse azokat a kereskedőket, akik szívesen fogadnak kriptoeszközöket – és a digitális vagyonok tulajdonosait, akik szívesen költik kriptopénzeiket.

A legkedveltebb koinok

A bitcoin messze a legnépszerűbb kriptoeszköz a kereskedelmi felhasználás terén, melyet az ether, a litecoin és a bitcoin cash követ. Ez nem meglepő, hiszen összpiaci érték alapján is ezek a vezető rejtvaluták.
Az egyik meglepő helyezés azonban a hatodik helyen áll a kereskedők által használt kriptopénzek között, ennek ellenére összpiaci érték szerint csak 29. a listában.
A Dogecoin 2013 decemberében viccvalutaként indult, melynek alapját a „Doge” internetes mém adta, amelyen egy Siba Inu kutya szerepel. Ennek ellenére jelentős sikert ért el a kereskedők között.
A Cryptwerk adatai szerint nagyjából 700 kereskedő fogadja el az altkoint. Ezek között 211 üzlet vagy piactér, 202 internetes szolgáltatás, és több mint 100 videójátékokkal és szerencsejátékkal kapcsolatos kereskedőt találunk.
Annak ellenére, hogy egy „mókás és barátságos internetes valutaként” indult, nagyon népszerű lett az internetes adományozás körében.
A vezető 10 kriptopénz között az XRP és az EOS rendre a 8. és a 13. helyen áll a kereskedelmi népszerűség szerint.

Kereskedelmi kategóriák

A legtöbb kriptofizetéseket elfogadó vállalkozás kiskereskedelmi üzlet, boltok és piacok. Ezek mögött az internetes szolgáltatások szektora áll.
A játékok és szerencsejátékok is előkelő helyen állnak. Vannak olyan digitális tokenek, melyeket pontosan erre a piacra terveztek – ilyen a GAME, az EBET és az Enjin.
Valószínűsíthető, hogy egyéb nagy techcégek is reagálni fognak a Facebook saját kriptopénzére. A korai felhasználók már itt vannak, de egyelőre nem lehet tudni, hogy a Libra milyen hatással lesz a gyorsan fejlődő iparágra.
Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Fidelity vezető bemutatja az úttörő Bitcoin értékelő modelljét

A Fidelity globális makrogazdasági igazgatója, Jurrien Timmer az X-en (korábban Twitter) nemrégiben közzétett posztsorozatában egy úttörő Bitcoin-értékelési modellt mutatott be, amely potenciálisan újradefiniálhatja a kriptovaluta...

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!