A kriptotőzsde szerint „több millió dollárnyi veszteség” érte az oldalt egy „hamis és félrevezető” cikk miatt.

A Binance pert indított New Jersey államban a Forbes Media és két újságírója, Michael del Castillo és Jason Brett ellen a „Tai Chi” nevű kiszivárgott dokumentumot tartalmazó cikk miatt. A dokumentum leírja, hogy a Binance, hogy akarja megúszni a bitcoinszabályozásokat. A tőzsde szerint ez rágalom, ezért kártérítést követel.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Az október 29-én megjelent cikkben szereplő „Tai Chi” dokumentum terveket tartalmaz arról, hogyan akarja a tőzsde „szándékosan megtéveszteni” az USA törvényhozóit.

A dokumentum szerint a Binance egy amerikai cégen keresztül sikkasztaná el a jövedelmet a tőzsde számára, mialatt a céget érinthetetlenné tennék az amerikai hatóságok előtt.

A 2020. november 18-án indított perben a Binance azt állítja, hogy a „cikk több hamis, félrevezető és rágalmazó tartalommal rendelkezik.” A panasz szerint nem a Binance áll a Tai Chi dokumentum mögött, és soha nem is alkalmazták a dokumentumban szereplő terveket. A Binance emellett azt állítja, hogy Harry Zhou, a dokumentum állítólagos szerzője soha nem is dolgozott a cégnél.

Panaszukban elmondták, hogy követelik a cikk visszavonását, helyreigazítását és egy bocsánatkérést.

A cikk továbbra is elérhető, csupán egy szerkesztői kommentet csatoltak miszerint „Lim, a fő szabályozási igazgató a Forbes-nak megerősítette, hogy Zhou korábban Binance-alkalmazott volt.”

A Binance állítása szerint a cikk több „hamis, félrevezető és becsületsértő elemet is tartalmaz.”  A sikeres becsületsértési perek legnagyobb akadálya, hogy az ilyen jellegű pereket nagyon nehéz bizonyítani.

Költeni akarsz, de nem akarsz megválni a bitcoinodtól? Csatlakozz a magyar fejlesztésű INLOCK kölcsönplatformhoz promóciós linkünkön keresztül, és vegyél fel kölcsönt kriptofedezetre!

A felperesnek bizonyítani kell, hogy a vádlott „meggondolatlan módon, az igazságot figyelmen kívül hagyva” cselekedett, vagy szándékosan kártékony céllal (tudván, hogy hamis állításokat közöltek). Emellett a tőzsdének azt is bizonyítania kell, hogy valóban anyagi kár érte a cikk miatt.

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója korábban a The Block kriptohírekkel foglalkozó oldalt is perrel fenyegette.

Olvastad már? Pontosan elérte 2017-es rekordját a bitcoin a forinttal szemben

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂