A Binance kirptováltó dél-koreai tevekénységének bővítését tervezi – írta a Business Korea.

A jelentésből kiderül, hogy a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao, a Blokklánc Partnerek Csúcstalálkozóján (Blockchain Partners Summit) beszédében többször utalt arra, hogy cége terjeszkedni kíván a térségben.

Habár Dél-Korea jelenleg a harmadik legnagyobb kriptogazdasági piac az Egyesült Államok és Japán után, mégsem volt egyszerű a kriptovaluta-váltással kapcsolatos tevékenységek beindítása és működtetése. A Bithumbot és a Coinrailt még az év elején hackelték meg, a Coinone pedig az adóhatóság nyomására hagyta el a régiót.

Ennek ellenére a Binance megingathatatlannak látszik, hiszen egy jó ideje a dél-koreai terjeszkedés alapját képviseli.

Tavaly a cég webhelye koreai nyelven is elérhetővé vált.

Miközben nincsenek hivatalos adatok a váltó dél-koreai ügyfélbázisáról, mégis elég jelentősnek tekinthető a cég számára, hiszen a nyelvtámogatáson túl, koreai vezetőket vesznek fel jelentős pozíciókba. Cson A-rimot és Cshö Hjong-vont például helyi marketingmenedzserekként és a Binance Lab szociális hatásalap igazgatójaiként vették fel.

A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje napról napra bővül. 2018-ban elérte azt a célját, hogy 1 milliárd dolláros nettó nyereséget termeljen. A hongkongi műveleti bázissal rendelkező cég olyan gyorsan növekedett, hogy már most több felhasználóval rendelkezik, mint Hongkong lakosainak száma.

A Pekingben alapított cég folyamatosan szabályozási problémákkal küzdött. Még épp azelőtt sikerült Hongkongba átköltöztetni székhelyét, hogy Kínában 2017 szeptemberében betiltották a kriptovalutákkal történő tevékenységeket. Ezek után megnyitotta irodáit Tokióban, Jerseyben, Ugandában, majd nemrégiben Máltán, ahol az ország kriptovaluta-barát hozzáállásának köszönhetően „növelni tudják majd tevékenységüket”.

A Binance dél-koreai bővítéseivel kapcsolatos hírek épp akkor érkeznek, amikor a törvényhozók enyhítik a kriptovalutákhoz fűződő szabályozásokat és feloldják az ICO-k tilalmát.

 

Forrás: bitcoinmagazine.com