A Bitcoin a cikk írásakor két hónapja nem látott 8.218 dolláros értéket ért el, megkezdve ezzel újjáéledését a G20 pénzügyminisztereinek Buenos Aires-i találkozója után, melyre július 21-22. között került sor.

 

A találkozó alatt a miniszterek között szó esett a kriptopénzekről, és kiadtak egy közleményt, melyben azt állítják, hogy miközben továbbra is ellenőrzés alatt tartják a piacot, ezzel nem veszélyeztetik a globális pénzügyi rendet.

Bitcoin bika

A Bitcoin egy kemény medvepiacot vészelt át 2018 júniusában, amelyben pszichológiailag fontos szerepet játszott, hogy 6.000 dollárról 5.900 dollára esett az árfolyam. Azóta azonban a világ legnagyobb kriptopénze új erőre kapott, és csaknem 3 hét alatt 2.000 dollárral, azaz 30%-kal növelte meg értékét. Előzőleg a bitcoin árnövekedése egy majdnem pontos lenyomata volt az egész kriptopiac teljesítményének.

Mostanában azonban a bitcoin teljesítménye nem áll szoros összefüggésben a piaccal. Miközben a zászlóshajó több mint 3 százalékot növekedett 24 óra alatt, addig a bitcoin cash mindössze 2,4%-ot tudott elérni ugyanazon periódus alatt.

Forrás: Wikipedia, G20 Buenos Aires
G20 Buenos Aires – eredmények

A múlt hétvégén a világ 20 legnagyobb gazdaságának pénzügyminiszterei találkoztak az argentin fővárosban, hogy megvitassák ügyeiket a G20 csúcstalálkozó keretén belül. Az egyik fő téma a kriptopénzek voltak, kifejezetten azok fenyegetései és lehetőségei.

A beszélgetéseket követően a G20 kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt írják, hogy a kriptopénzek jelenleg

„nem jelentenek globális pénzügy-stabilitási kockázatot”,

de az eszközosztályt továbbra is alapos vizsgálatoknak vetik majd alá.

A kijelentésre a bitcoin egy azonnali árfolyamugrással válaszolt, ami a kriptopénzek egy visszafogott jóváhagyását jelenti. A BTCManager korábban beszámolt arról, hogy világszerte több joghatóság és ország közömbösséggel, egymásnak ellentmondó kijelentésekkel és szabályozói rosszindulattal reagált a kriptorobbanásra.

Csak egy viszonylag kisszámú ázsiai, európai és észak-amerikai ország döntött úgy, hogy törekvéseket tesz egy átfogó kriptopénz-szabályozói keretrendszer felállítására.

A kijelentés megkönnyebülést jelent a kriptobefektetők és kriptokereskedők számára, hiszen ez egy jel, hogy a világ legjelentősebb gazdaságai egy olyan új korszakba vezetik a világot, ahol a kriptopiacokkal való együttműködés és azok szabályozása sokkal barátságosabb módon valósulhat meg.

Korábban márciusban a G20 minden kriptopénzzel kapcsolatos tervét elhalasztotta, amíg nem szerzett több információt a témával kapcsolatban. A gazdasági koalíció akkor azt mondta, hogy céljai között szerepel a nemzetközi pénzügyi szabályozások és a kriptopénz szabványainak összeegyeeztetése. A hétvégén egy októberi határidőt adott a Pénzügyi Akciócsoportnak (FATF), hogy „tisztázzák, hogyan vonatkoznak szabványai a kriptoeszközökre”

A G20-csúcs kriptobefektetők számára tett nagy kijelentései a kínai stílusú szabályozók egyik rémálma. És ami még jobb, a jó hírekre érkező visszhang egyre tovább és tovább növelheti majd a vezető kriptopénz értékét.

 

Forrás: btcmanager.com