A Binance 200 millió XRP tokent mozgatott meg: Mi a terv?

-

A Binance (BNB) kriptotőzsde február 13-án jelentős mennyiségű Ripple (XRP) tokent mozgatott, az átutalás nagysága pedig felkeltette a közösség figyelmét.

Vajon bálnák vannak játékban?

A Whale Alert on-chain adatainak elemzése során nagy értékű tranzakciók sorozatát vette észre, a legutóbbi egy 200 milliós nagyságrendű tranzakció volt, amely a Binance-ről egy „ismeretlen pénztárcára” került át.

A jelenlegi XRP piaci árfolyamon ez több mint 105 millió dollárt jelentett.

Előtte a Binance három különálló átutalást hajtott végre, összesen 64,41 millió XRP értékben, reggel 6:40 körül (UTC).


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Összességében közel 150 millió dollár értékű XRP token került átmozgatásra a kora reggeltől ezen írásig.

További vizsgálat után kiszúrtuk, hogy a legutóbbi 200 milliós átutalást fogadó cím 4,28 millió XRP-t rögtön egy másik címre költöztetett.

Érdekesség, hogy a fogadó címet maga a Binance aktiválta december 21-én.

Ezen írás pillanatában még mindig maradt egy kis bizonytalanság az átutalások valódi természetét illetően. Ugyanakkor, mint a legtöbb esetben, a bálna-felhalmozással kapcsolatos spekulációk elkezdték róni a köröket.

Hosszan tartó csökkenő tendencia után az XRP elindul felfelé

Meg kell jegyezni, hogy ezek az átutalások az XRP értékének 4%-os emelkedését követték, amelyet a CoinGecko segítségével észleltünk.

binance
Forrás: coingecko.com

Az elmúlt hetekben meglehetősen gyengén teljesítő érme bikás fordulatának reménye izgathatta a bálnákat.

Az XRP ugyanis az egyetlen olyan jelentős kriptopénz volt, amely e cikk írásakor 8% körüli havi veszteséget könyvelhetett el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az árak zuhanásával a hálózat fundamentumai is megsínylették.

A Santiment adatainak elemzése szerint a napi aktív címek száma folyamatosan csökkent az elmúlt hónapban, miközben az új címek létrehozásának aránya is visszaesett.

Emellett az év eleje óta az XRP profitban lévő kínálata is meredeken csökkent.

bianace
Forrás: Santiment

A jövedelmezőség hiánya pesszimistává tette a befektetőket a fizetéshez kötött kriptóval kapcsolatban, mivel a Weighted Sentiment 2024-ben többnyire a negatív zónában hajózott.

Olvastad már? Mémekkel a millióig: A mém érmék, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!