Kriptoval segítene Venezuelán a Coinbase vezérigazgatója

-

Nem könnyű az élet Venezuelában az elmúlt pár évek eseményei miatt, a magas inflációnak köszönhetően. Venezuela fiatvalutája, a Bolivar szinte elértéktelenedett. Már több mint egy hete országszerte nincs áram az országban.

Olvastad már? Botrányt kavart Justin Sun a Tron rajongók közt

Kriptopénzekre támaszkodnak a Venezuelaiak

Naponta több mint 3,5 % az infláció mértéke az országban. A lakosok eddig olyan kriptopénzekre támaszkodtak, mint a bitcoin, hogy élelmiszert, gyógyszert és egyéb létfontosságú dolgokat vásároljanak.

Már több mint egy hete nincs áram az országban, mely iskolákat, kórházat és egyéb szolgáltatásokat is egyaránt érint és hátráltatja működésüket  .
Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója most azzal próbál segíteni az országon, hogy továbbra is biztosítani szeretné az emberek számára, hogy kriptopénzekhez jussanak.
A Twitteren írt az országról a Coinbase vezérigazgatója:

Az áramszünet jelentős mértékben akadályozza ezt, az emberek így nem tudják feltölteni készülékeiket, melyekkel csatlakozni tudnának az internethez.

A vezérigazgató számos Twitterposztot közölt, melyben leírta, hogy próbál cége segíteni a régióban.

Az egyik ilyen próbálkozás, hogy egy boltot üzemeltetnek, melyben kriptopénzzel vásárolhatnak a lakosok, így legálisan vásárolhatnak élelmiszert, orvosságot és egyéb dolgokat.
Az internet és az áramszolgáltatás hiánya mellett nagyon sokan régi Android verziókat futtatnak, ami megnehezíti a Coinbase Wallet telepítését.

A legfrissebb Android verzió jelenleg a 10 Q, de a legtöbb venezuelai telefonján a 4-es verzió fut, ezért gyártanak egy új alkalmazást, mely régebbi telefonokon is problémamentesen fut.

Rekordokat dönt a bitcoinforgalom Venezuelában

Carlos Hernández, venezuelai közgazdász elmondta, hogy a bitcoin őt és családját is megmentette.
Hernández azt is megosztotta, hogy sokan bitcoinban tárolják vagyonukat, annyira gyorsan veszít értékéből a Bolivar.
Február 7-én a BTCNN megírta, hogy a bitcoin napi forgalma rekordokat dönt Venezuelában. Egyetlen nap alatt 2.000 bitcoinos forgalom keletkezett, a korábbi rekord 500 volt.
A lakosok egyre inkább a LocalBitcoinra támaszkodnak, mellyel bankszámkájuk tartalmát azonnal bitcoinra válthatják.
Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az ETFSwap (ETFS) előértékesítése 1000%-os növekedést mutat a Binance és a Coinbase bevezetése előtt

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó kriptovilágban, amelyben a befektetők mindig a befektetéseikből származó profit maximalizálására törekszenek, az új Ethereum-alapú DeFi projekt, az ETFSwap (ETFS), a befektetők hangulatát...

A Solana jófiúja, a DOGEVERSE utolsó hívását intézi

Már igazán alig van időd vásárolni a Solana új multichain érméjéből, a Dogeverse-ből, hiszen az egy hónapja tartó előértékesítése kezd a vége felé menetelni. A...

Az elemző két forgatókönyvet azonosít a Bitcoin számára

A kriptoelemző Crypto Jebb egy jelentős chartmintát azonosított a Bitcoin esetében, amely potenciálisan 75.000 dollárig repítheti az árfolyamát. Az elemző optimista hozzáállása Egy friss videóban Jebb...

Hogyan változtatja meg a blokklánc-technológia a szerencsejáték-ipart?

A blokklánc technológia egy innovatív, új megoldás a fizetésekre a szerencsejáték-iparban. A blockchain alkalmazása elsősorban az átláthatóságot, valamint a tisztességes és biztonságos fizetéseket segíti elő. De...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!