A Facebook elkezdett „Facebook Coint” árulni kriptotőzsdéknek

-

A Facebook „ott szeretne sikert aratni, ahol a bitcoin elbukott” a titokzatos kriptoprojektjével, egy New York Timesban (NYT) megjelent cikk szerint.

Olvastad már? Elemzők szerint 2019 utolsó negyedévére érhet véget a bitcoin medve piaca

Számos anonim forrástól idézett a Times, az ő vallomásaikból körvonalazódott ki a projekt, ami kriptopénzt szeretne integrálni az üzenetküldő szolgáltatásokba.

A Facebook újradolgozná az üzenetküldési rendszerét és azt az általa birtokolt három üzenetküldő alkalmazásába integrálná, melyek a WhatsApp, a Messenger és az Instagram.
A Times szerint ez 2,7 milliárd felhasználó számára tenné elérhetővé az új kriptopénzt.
A Times szerint egy kriptopénzek által támogatott fizetési rendszer, mely üzenetküldési alkalmazásokba lenne integrálva.
Nem új ötlet, számos nemzetközi üzenetküldéssel foglalkozó cégóriás dolgozik hasonló projekteken, mint a koreai Kakao, a japán Line és az orosz Telegram.
A Facebook a kriptoprojektjét a PayPal korábbi elnöke, David Marcus vezeti és a projekt azután indult, hogy a Telegram sikeresen zárta két ICO-ját is. Összesen 1,7 milliárd dollárt összegyűjtve a Telegram Open Network (TON) számára.
A Facebook nagyjából 50 mérnököt bízott meg a kriptopénz fejlesztésével. Másik két forrás szerint annyira fontos a projekt titokban tartása, hogy a rajta dolgozó csapat egy külön irodát kapott.
Öt különböző forrás szerint is valószínűsíthető, hogy egy fiatpénzhez kötött stabilkoinon dolgoznak, melynek értéke három különböző valutához is kötve lenne, a megszokott egy helyett ebből, hárman is elmondták, hogy a Facebook már elkezdte terjeszteni a „Facebook Coint” különböző meg nem nevezett kriptotőzsdéken.

A centralizálás és az, hogy mennyire fogja a Facebook megengedni, hogy a tranzakciók decentralizáltak legyenek még mindig kérdéses.
A Times megkérdezett számos szakértőt, akik szerint a Facebook is hasonló technikai és szabályozási problémákba fog ütközni, mint olyan vezető kriptopénzek, mint a bitcoin.
2018 decemberében már hallhattunk pletykákat arról, hogy egy kriptopénzt integrálna a Facebook a Whatsappba.
Akkor is elmondta számos anonim forrás, hogy egy stabilkoinról lenne szó.
A mostani információáradat azzal is egybeesik, hogy a Facebook számos blokklánccal kapcsolatos álláshirdetést tett közzé a tavalyi évben.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!