A kriptobányászok nem értenek egyet a JPMorgan-nal

-

Felháborodást keltett a kriptobányászok körében a JPMorgan múlt havi jelentése, miszerint 2400 dollár lenne a bitcoin „méltányos értéke”.

Olvastad már? Spanyolország: Bitcoin a megoldás egy cenzúra nélküli rendszerre

A becslés a bányászi költségeket vette alapul, mivel sokan nem értenek egyet a kínai bányászok működési költségbecsléseivel.

A dizstópia ára

A JPMorgan elemzői szerint:

„2018 utolsó negyedévében egy bitcoin előállítási költsége egy olcsó kínai bányászgép által nagyjából 2400 dollár bitcoinonként.”

Ez szerintük a fedezeti pont, az a költség, ami egyetlen bitcoin előállításával jár. Mivel jelenleg 4.000 dollár körül van a bitcoin árfolyama, akár 40%-os esés is várható, mire a kriptopénz eléri a „méltányos árfolyamát

A mostani kijelentés haladásnak mondható a JPMorgan korábbi kijelentéséhez képest, miszerint a bitcoinnak csak egy disztópikus környezetben lehet bármilyen értéke.
Hacsak nem azt akarják mondani, hogy már egy disztópikus világban élünk?

A megtévesztő számok

A bányászok szerint a bitcoin esetében nincs is értelme egy átlagos határköltségről beszélni. Ben Gagnon, a LuTech bányagépgyártó társalapítója elmagyarázta, hogy nem is létezhet egy „átlagköltség vagy egy fedezeti pont.
Mivel nagyjából 1800 bitcoin keletkezhet csak naponta, ezért egy bányász csak a többi bányászhoz képest tud többet kitermelni.
Gagnon szerint:

„Ameddig fedezni tudják az áramköltségeket, mindig lesznek bányászok, akik új blokkokat csinálnak a bitcoinjutalmakért.
Amikor a bitcoin ára esik, a bitcoin kitermelési költsége is csökken, mivel a legnagyobb bányászok szállnak ki elsőként ilyen esetben. Ez teret nyit a piacon az újabb, olcsóbban működő bányászok számára.”

A jelentés motivációja

Lehet, hogy a JPMorgan csak elégedetlen azzal, hogy több mint kétszázszor annyi befektetői vagyont birtokolnak, mint a felső öt kriptotőzsde együtt?

Egy 2400 dolláros bitcoinárfolyam ezt a számot 300-ra emelné, még akkor is, ha a kriptotőzsdék vagyona egyenlően lenne szétosztva minden elérhető kriptopénz között.
De a tény az, hogy ezek a tőzsdék nagyrészt bitcoint tárolnak, szóval az arány tovább romlana.
Az is kérdés, nemrég írtunk róla, hogy JPMorgan mire becsülné nemrég bemutatott JPM koinja értékét?
Valószínűleg egy centralizált, nem bányászott kriptopénz lenne, tehát a koinok határköltsége nem lenne más, mint……  Nulla?
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!