2018 a ponzik és az új módszerek éve volt

-

A CipherTrace által közzétett adatok szerint 2018-ban durván 1,7 milliárd dollárnyi kriptopénz végezte csalók kezében.

Olvastad már? A piac összeomlása ellenére egyre szaporodnak az amerikai bitcoinautomaták

Ebből több mint 950 milliót kriptotőzsdékről loptak el, amely több mint háromszorosa a 2017-es adatokhoz képest.

725 millióért Ponzi-rendszerek, exit-scamek, valamint komolytalan ICO-k felelnek.

SIM-swapping

A CipherTrace elárulta, mely támadásokat tartja a legnagyobb fenyegetéseknek. A listán első helyen végzett a SIM-swapping, amely a személyesadat-lopás egyik fajtája.

Lényege, hogy a csaló átveszi az áldozat telefonszáma feletti irányítást, azt pedig általában a kétlépcsős bejelentkezésekhez (2FA) használja fel. Ilyen támadásokról korábban már mi is beszámoltunk.

Kriptodusting

További veszélyforrás közé tartozik a kriptodusting is. A támadók ezzel a módszerrel a bűncselekmény nyomait szeretnék eltüntetni azáltal, hogy a megszerzett pénzt véletlenszerű kriptocímek között osztják szét.

Lehet, hogy ez első ránézésre örömre ad okot, ennek ellenére annyira mégsem mondható szerencsésnek a fogadó. A kis összegek ugyanis kétes forrásból származnak, így tehát nem kérdés, hogy milyen problémákat okozhatnak ezzel.

A cím legalábbis valamilyen kriptomixerrel vagy bűntárcával kerül összeköttetésbe. És hogy ebből milyen hasznot hajtanak? a válasz: ingyen marketing.

A tokenek például tartalmaznak valamilyen hírt (reklámot), amely arra buzdít, hogy valamilyen kriptomixert vagy más szolgáltatást használj.

Míg egy Google-hirdetés akár több ezer dollárba is kerülhet, addig egy ilyen propagandához egyetlen satoshi is elég, hogy megszólítsanak.

Legyetek hát mindig résen, hisz a csalók folyamatosan újabb és jobb módszereket dolgoznak ki.

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin hosszú távú előrejelzése – Miért érdemes figyelni ezt a kulcsindikátort!

A nagyobb korrekciók után a Bitcoin végre pozitív mozgást mutat az árfolyamgrafikonokon, a BTC 24 óra alatt közel 5%-kal emelkedett. A cikk írásának időpontjában a...

A BlastUP token segítségével lehetsz a következő kriptomilliomos? Tudd meg hogyan!

Vendégbejegyzés A BlastUP token óriási hasznossággal büszkélkedhet, mivel a Blast ökoszisztéma része, amely az egyik legnagyobb L2 blokklánc a TVL szempontjából. A BlastUP launchpad platformon tüzelőanyagul...

Piacfigyelő: A FLOKI és Raboo emelkedik

Vendégbejegyzés A legfontosabb kriptovaluták, mint a Bitcoin, a Floki és a Raboo árfolyamának figyelemre méltó mozgásai felkeltik a befektetők figyelmét. A Bitcoin 60.000 dollár alá süllyedésével és...

A tőzsdefelügyelet értékpapírnak minősítheti az Ethereumot

A MicroStrategy vezetője nemrégiben arról spekulált, hogy az SEC értékpapírként fogja kezelni az Ethereumot, a BNB-t, a Solanát, az XRP-t és a Cardanót. Michael Saylor...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!