Előkerült a 2018-ban ellopott 11,4 millió dollárnyi IOTA nagy része

-

A németországi Iota (IOTA) alapítvány a Reutersnek elárulta, hogy előkerült a tavaly ellopott nagyjából 11 millió dollárnyi IOTA-token nagy része.

Olvastad már? 2018 a ponzik és az új módszerek éve volt

A hírügynökség szerint a feltételezett elkövetőt januárban, Oxfordban tartóztatták le. A nyomozást az Europol, illetve a német és a brit rendőrség végezte.

Az eljárást 2018 elején indították, miután több állampolgár lopásról számolt be a német rendőrségnél. Több mint 85 áldozatról tudunk, akiknek az ellopott Iotája nagyjából 10 millió eurót ér (11,4 millió dollár).
Dominik Schiener, a Iota társalapítója és társelnöke a Reutersnek azt nyilatkozta:

„Tudomásunk szerint az ellopott 10 millió eurónak már csak egy kis részét nem sikerült megtalálni. A különböző kriptotőzsdék zárolták a hacker fiókjait. Megpróbálta ugyan felhasználni a pénzt, de ez nem sikerült neki.”

A hírek szerint a kriptopénz jelenleg bizonyítékként van lefoglalva a bűnüldözési szervek által.
Schiener kiemelte, hogy a nyomozók korábban úgy gondolták, hogy egy szervezett csoport követte el a rablást, de a nyomok egy magányos elkövetőhöz vezettek, aki „egy teljesen átlagos életet élő, tanult állampolgár.” Az elkövető személyazonosságát nem tették nyilvánossá.

Feltételezések szerint a támadó egy kártevő Iotaseed-generáló programot használhatott.
Ő üzemeltette az iotaseed.io weboldalt, az itt létrehozott seedeket pedig saját magának is lementette. Ennek segítségével könnyen hozzáférhetett az áldozatok tárcáihoz. Ezt felhasználva saját tárcájába utalta az áldozatok iotaját.
Először a német szervek azonosították az Egyesült Királyságban élő férfit.
Tegnap mi is beszámoltunk arról, miszerint a kriptopénzekkel kapcsolatos bűntettek 2018-ban nagyjából 1,7 milliárd dollárnyi veszteségeket okoztak a befektetők számára. A cikk szerint háromszor annyi kriptopénzt loptak el 2018 első felében, mint 2017-ben összesen.
A Chainalysis nemrég megjelent elemzése szerint, nagyrészt két fő hackercsoport részesedett a csalásokban ellopott kriptopénzekből, összesen több mint egy milliárd dollárnyi kriptovalutából.
A Cointelegraph nemrég számolt be arról, hogy a dán állami energiavállalat, az Energinet társul a Iotával, hogy új területeken használják fel a kriptopénz technológiáját.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!