Nasdaq-kal a manipuláció ellen

-

2017 nagy kriptoárrobbanása során a fomó és a spekuláció voltak a legmeghatározóbb tényezők. A 2018-as évet leginkább az árzuhanás határozta meg, melyet nagyrészt a tapasztalatlan kereskedők eladásmániája okozott.

Olvastad már? Előkerült a 2018-ban ellopott 11,4 millió dollárnyi IOTA nagy része

A komoly játékosok mind a piacon maradtak, és aligha találhatnánk maguknak nagyobb szereplőt, mint a Nasdaq, amely jelenleg hét különböző kriptotőzsdével dolgozik együtt.

 A volumen manipulációja továbbra is aggodalomra ad okot

 A Nasdaq saját tulajdonában álló felügyelőprogram mindenki számára elérhető, aki kifizeti a drága szoftvert, a kriptotőzsdéknek azonban ez nem elég.

Az utóbbi hónapokban egyre több hír érkezett a piacon található kereskedési volumen és összpiaci érték manipulációjáról, emiatt egyre nagyobb szükség van a csalásmentes, tiszta számokra.

 A Forbes szerint a Nasdaq-nál egy 20 főből álló csapat felel a kriptováltókkal való együttműködésekért. Ez azért szükséges, hogy a New York-i tőzsde megbizonyosodjon arról, hogy a váltók betartják a szigorú előírásokat. Eddig csak hét kriptotőzsde ment át a vizsgálatokon, amelyből kettőt hoztak nyilvánosságra – ez a Gemini és az SBI Virtual Currency voltak.

 Ahogy sorra jelennek meg az újabbnál újabb tőzsdék, a Nasdaq technológiája iránt is egyre nő az igény.

Ha hitelesnek akarnak tűnni a piacon, akkor megbízható, hiteles adatokat kell közölniük, amelyhez a Nasdaq kínálja a lehető legmegbízhatóbb megoldást. Tony Sio, a Nasdaq szabályozási és felügyelőprogram-csapatának vezetője megosztott pár újdonságot arról, mi alapján választja ki a cég az új tőzsdéket

 A kiválasztási folyamat három dolgot vizsgál: üzleti modell, ügyfél-azonosítás és a pénzmosás elleni védelem, valamint a tőzsde ellenőrzése. Az első pont azt vizsgálja, milyen tokenek érhetők el a tőzsdén. A Nasdaq aggódik amiatt, hogy kik és mire használják a tőzsdén található kriptopénzeket.

 Az ügyfél-azonosítás/pénzmosás elleni védelem a tőzsdék szervezeti felépítését és a tulajdonosok tapasztalati és pénzügyi hátterét vizsgálja. A Nasdaq saját maga végzi az ügyfél-azonosítást, és csak a személyazonosságukat igazoló felekkel hajlandóak együttműködni.

A harmadik feltétel kötelezi a tőzsdéket, hogy tegyék nyilvánossá, milyen szempontok alapján listázzák az új kriptopénzeket. Számos tőzsde váratlanul tesz elérhetővé új kriptopénzeket, de a Coinbase már korábban is nyilvánossá tette a folyamatot.

 A Nasdaq SMARTS felügyelőprogramja mindenképpen nagy segítség lesz bármilyen kriptotőzsde számára az egyre növekvő piacon.

A cég ezen felül sok pénzt fektetett pár kriptostartupba és hisz a kriptopénzek vagyonformaként való kezelésében.

 „Úgy tekintünk a kriptopénzekre, mint egy új, fejlődésben lévő vagyonformára. Azzal próbálunk segíteni rajta, hogy elérhetővé tesszük számára a technológiáinkat. Ez lehet például a felügyelőprogramunk, vagy egyéb szoftverek. Ügyfeleinken azért próbálunk segíteni, hogy növelhessék saját piacaikat” – tette hozzá Sio

 Az ilyen nagy cégek érdeklődése és beszállása mutatja meg igazán, hogy nagy jövő elé néz a még gyerekcipőben járó iparág.

Forrás: bitcoinschannel.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!