Újra 2000 dolláron lehet a bitcoin?

-

Elemzők szerint a bitcoin árfolyama tovább zuhanhat – 2000 dollárra, ha a közeljövőben nem indul meg felfelé.

Olvastad már? Nasdaq-kal a manipuláció ellen

A bitcoin még mindig ingadozik

A bitcoin árfolyama ismét 3500 dollár alá esett, amelyet a Fidelity bejelentése után egy gyors árfolyamugrás követett az elmúlt nap folyamán.
Az amerikai pénzintézet a napokban tette közzé, hogy a korábban már beharangozott bitcoin letétkezelő projektje a vártnál hamarabb, pár héten belül elindulhat. A hír megjelenése egy kissé lelassította a kriptopiac meredek zuhanását.

Jelenleg a legtöbb befektető hitét vesztette a digitális pénzekben, a nehéz 2018-as év után. A Fidelity bejelentése egy jel, hogy az intézményi befektetők megjelenése hozhatja el a piacok megindulásához szükséges tőkét.
A hír bejelentése után a kriptopiac összértéke 2 milliárd dollárral növekedett az elmúlt 24 órában.
A mostani árfolyamugrás ellenére elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a piac nincs biztonságban. A bitcoin még mindig sok megpróbáltatásnak lesz kitéve. Eddig az idei év sem ad sok optimizmusra okot.
Úgy tűnik, a kereskedők felkészültek egy esetleges bitcoinárzuhanásra. Különösen egy 3.300 dollárra való esést tartanak valószínűnek. Don Alt, digitális pénzekkel foglalkozó elemző is megosztotta a bitcoinnal kapcsolatos aggályait. Szerinte benne van a pakliban, hogy nagyon hirtelen 2.000 dollárt üssön meg az árfolyam.
A következőt mondta:

„Jelenleg az utolsó vásárlási zónában vagyunk, az új mélypont előtt. Számos vásárlásomat megszüntettem, mivel nem tudtuk átlépni a jelenlegi csúcsot. Ha sikerül áttörni, akkor újra vásárolni fogok. Ha leesünk 3.300 dollár alá, akkor nagyon gyorsan 2.000 dolláron találhatjuk magunkat. Ha ez nem történik meg, akkor várható a 4.000 dolláros árfolyam.”

Fény az alagút végén

Számos híres influencer, köztük Vinny Langham is úgy gondolja, hogy ha túl sokáig tart a jelenlegi „kriptotél, akkor egy teljes „nukleáris tél” várható a kriptopénzek számára. Ennek ellenére nagyon sok okuk lehet a befektetőknek, hogy pozitívan gondoljanak a jövőre.

Úgy tűnik, hogy az olyan nagy cégek, mint a Fidelity és a Nasdaq ismét beindíthatják a kriptopiacot. Olyan terveik vannak, amelyekkel tömegesen csábíthatják a kriptopénzek felé az intézményi befektetőket.
A Nasdaq az idei első negyedévben tervezi elindítani bitcoinalapú határidős piacát, amely a Fidelity szolgáltatásával együtt világszerte megnyerheti az intézményi befektetők bizalmát.
Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!