Elemzők szerint a bitcoin árfolyama tovább zuhanhat – 2000 dollárra, ha a közeljövőben nem indul meg felfelé.

Olvastad már? Nasdaq-kal a manipuláció ellen

A bitcoin még mindig ingadozik

A bitcoin árfolyama ismét 3500 dollár alá esett, amelyet a Fidelity bejelentése után egy gyors árfolyamugrás követett az elmúlt nap folyamán.

Az amerikai pénzintézet a napokban tette közzé, hogy a korábban már beharangozott bitcoin letétkezelő projektje a vártnál hamarabb, pár héten belül elindulhat. A hír megjelenése egy kissé lelassította a kriptopiac meredek zuhanását.

Jelenleg a legtöbb befektető hitét vesztette a digitális pénzekben, a nehéz 2018-as év után. A Fidelity bejelentése egy jel, hogy az intézményi befektetők megjelenése hozhatja el a piacok megindulásához szükséges tőkét.

A hír bejelentése után a kriptopiac összértéke 2 milliárd dollárral növekedett az elmúlt 24 órában.

A mostani árfolyamugrás ellenére elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a piac nincs biztonságban. A bitcoin még mindig sok megpróbáltatásnak lesz kitéve. Eddig az idei év sem ad sok optimizmusra okot.

Úgy tűnik, a kereskedők felkészültek egy esetleges bitcoinárzuhanásra. Különösen egy 3.300 dollárra való esést tartanak valószínűnek. Don Alt, digitális pénzekkel foglalkozó elemző is megosztotta a bitcoinnal kapcsolatos aggályait. Szerinte benne van a pakliban, hogy nagyon hirtelen 2.000 dollárt üssön meg az árfolyam.

A következőt mondta:

„Jelenleg az utolsó vásárlási zónában vagyunk, az új mélypont előtt. Számos vásárlásomat megszüntettem, mivel nem tudtuk átlépni a jelenlegi csúcsot. Ha sikerül áttörni, akkor újra vásárolni fogok. Ha leesünk 3.300 dollár alá, akkor nagyon gyorsan 2.000 dolláron találhatjuk magunkat. Ha ez nem történik meg, akkor várható a 4.000 dolláros árfolyam.”

Fény az alagút végén

Számos híres influencer, köztük Vinny Langham is úgy gondolja, hogy ha túl sokáig tart a jelenlegi „kriptotél, akkor egy teljes „nukleáris tél” várható a kriptopénzek számára. Ennek ellenére nagyon sok okuk lehet a befektetőknek, hogy pozitívan gondoljanak a jövőre.

Úgy tűnik, hogy az olyan nagy cégek, mint a Fidelity és a Nasdaq ismét beindíthatják a kriptopiacot. Olyan terveik vannak, amelyekkel tömegesen csábíthatják a kriptopénzek felé az intézményi befektetőket.

A Nasdaq az idei első negyedévben tervezi elindítani bitcoinalapú határidős piacát, amely a Fidelity szolgáltatásával együtt világszerte megnyerheti az intézményi befektetők bizalmát.

Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük