Indulna az elnökválasztásokon a blokklánctámogató Starbucks-vezérigazgató

-

Howard Schultz, a Starbucks korábbi vezérigazgatója indulna az amerikai elnökségért, a jelenlegi „ízléstelen” politikai légkör miatt. Schultzról korábban a bitcoint ellenző véleményei kapcsán olvashattunk.

Olvastad már? Újra 2000 dolláron lehet a bitcoin?

A milliárdos a Twitteren írta meg, hogy „független centristaként” indulna az elnökségért, mivel többé nem támogatja a jelenlegi kétpártrendszert, amely szerinte többé nem hoz eredményeket az USÁ-ban.

„A bosszú politikája” működik az országban

Schultz szerint a jelenlegi pártharc a demokraták és republikánusok közt nagyon káros az amerikai népre. A 60 Minutes adásában elmondta, hogy jelenleg „nagyon kritikus éveket élünk.

[…] A jelenlegi elnök nem eléggé képesített a pozíciójára, de egyik párt sem azon dolgozik, ami a nép számára jó lenne. A politikusok nem csinálnak mást, mint hogy nap mint nap a bosszú politikáját folytatják.[…]
 

Schultz nem rajong a bitcoinért

Fontos észben tartani, hogy Howard Schultz határozottan ellenzi a bitcoint, de elnöksége alatt biztosan visszatérő téma lenne a kriptopénz.
Korábban úgy nyilatkozott, hogy a bitcoin nem „legitim” és nincs jövője. 2018 januárjában a következőt mondta:

„Nem hiszem, hogy a bitcoin ma vagy a jövőben valaha is valuta lesz”

Úgy véli, hogy a jövő valutája lehet kriptopénz, de biztosan nem a bitcoin lesz az. Szerinte mindenképpen egy „legitim” intézménynek kellene állnia a kriptopénz mögött, „egy olyan megbízható cégnek, amely biztosítja a felhasználók számára a tranzakciók végrehajtását”

Igent mond a blokkláncra

Nem minden kriptopénz rossz Schultz szemében. Valójában úgy gondolja, hogy a digitális valuták nagyon fontosak lehetnek egy készpénzmentes jövőben. Ezen felül teljes mértékben támogatja a blokklánc-technológiát. Utalt rá, hogy a Starbucks mobilapplikációja is blokkláncra épülhet majd a jövőben.

„Szerintem a blokklánc lehet a jövő technológiája, amely egy integrált Starbucks-alkalmazás alapját adhatja”

Howard Schultz 1986 és 2000 között töltötte be a Starbucks vezérigazgatói posztját, majd 2008 és 2017 között folytatta ezt a pozíciót. Vagyonának összértéke nagyjából 3,3 milliárd dollár.

Tulsi Gabbard, demokrata jelölt sem ismeretlen a kriptopénzek világában
Tulsi Gabbard demokrata kongresszusi tag is bejelentette, hogy indul az elnökválasztásokon. A megjelent beszámolók szerint a hírt nagy izgalommal fogadták. Érdemes megjegyezni róla, hogy valóságos kriptorajongó, illetve hogy korábban már fektetett is kriptopénzekbe.
2017 decemberében derült ki, hogy Gabbard 1.001 és 15.000 dollár közötti értékben vásárolt ethert és litecoint. A bitcoin értéke ekkor majdnem 20.000 dollár volt. Gabbard jelenlegi kriptovagyona ismeretlen.
Ahogy közeledik a 2020-as amerikai elnökválasztás, könnyen előfordulhat, hogy sok vita és kampány tárgyát képezhetik majd a kriptopénzek, hisz növekvő ágazatról lévén szó, ez szinte elkerülhetetlen.
Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!