2018 a ponzik és az új módszerek éve volt

-

A CipherTrace által közzétett adatok szerint 2018-ban durván 1,7 milliárd dollárnyi kriptopénz végezte csalók kezében.

Olvastad már? A piac összeomlása ellenére egyre szaporodnak az amerikai bitcoinautomaták

Ebből több mint 950 milliót kriptotőzsdékről loptak el, amely több mint háromszorosa a 2017-es adatokhoz képest.

725 millióért Ponzi-rendszerek, exit-scamek, valamint komolytalan ICO-k felelnek.

SIM-swapping

A CipherTrace elárulta, mely támadásokat tartja a legnagyobb fenyegetéseknek. A listán első helyen végzett a SIM-swapping, amely a személyesadat-lopás egyik fajtája.

Lényege, hogy a csaló átveszi az áldozat telefonszáma feletti irányítást, azt pedig általában a kétlépcsős bejelentkezésekhez (2FA) használja fel. Ilyen támadásokról korábban már mi is beszámoltunk.

Kriptodusting

További veszélyforrás közé tartozik a kriptodusting is. A támadók ezzel a módszerrel a bűncselekmény nyomait szeretnék eltüntetni azáltal, hogy a megszerzett pénzt véletlenszerű kriptocímek között osztják szét.

Lehet, hogy ez első ránézésre örömre ad okot, ennek ellenére annyira mégsem mondható szerencsésnek a fogadó. A kis összegek ugyanis kétes forrásból származnak, így tehát nem kérdés, hogy milyen problémákat okozhatnak ezzel.

A cím legalábbis valamilyen kriptomixerrel vagy bűntárcával kerül összeköttetésbe. És hogy ebből milyen hasznot hajtanak? a válasz: ingyen marketing.

A tokenek például tartalmaznak valamilyen hírt (reklámot), amely arra buzdít, hogy valamilyen kriptomixert vagy más szolgáltatást használj.

Míg egy Google-hirdetés akár több ezer dollárba is kerülhet, addig egy ilyen propagandához egyetlen satoshi is elég, hogy megszólítsanak.

Legyetek hát mindig résen, hisz a csalók folyamatosan újabb és jobb módszereket dolgoznak ki.

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

A legjobb 1 dollár alatti kriptók 15x-es növekedésre esélyesek

Vendégbejegyzés A kriptopénz-befektetések egyedülálló esélyt kínálnak a jelentős hozamra, különösen a kevésbé ismert érmék esetében, amelyek értéke megsokszorozódhat. A 2024-es bikafutás kezdetén néhány 1 dollár alatti áron...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 04.24.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) natív tokenjének, a MATIC-nak a piaci érték és a realizált érték (MVRV) aránya vételi jelzést adott, jegyezte meg Ali Martinez kriptoelemző...

Kiadatás várhat a Binance szökött tisztviselőjére

A Binance vezetőjét, aki állítólag Nigériában szökött meg a fogva tartásból, a hónap végéig várhatóan kiadják Nigéria számára. Egy kenyai nyomozó úgy véli, hogy Anjarwalla...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!