2018 a ponzik és az új módszerek éve volt

-

A CipherTrace által közzétett adatok szerint 2018-ban durván 1,7 milliárd dollárnyi kriptopénz végezte csalók kezében.

Olvastad már? A piac összeomlása ellenére egyre szaporodnak az amerikai bitcoinautomaták

Ebből több mint 950 milliót kriptotőzsdékről loptak el, amely több mint háromszorosa a 2017-es adatokhoz képest.

725 millióért Ponzi-rendszerek, exit-scamek, valamint komolytalan ICO-k felelnek.

SIM-swapping

A CipherTrace elárulta, mely támadásokat tartja a legnagyobb fenyegetéseknek. A listán első helyen végzett a SIM-swapping, amely a személyesadat-lopás egyik fajtája.

Lényege, hogy a csaló átveszi az áldozat telefonszáma feletti irányítást, azt pedig általában a kétlépcsős bejelentkezésekhez (2FA) használja fel. Ilyen támadásokról korábban már mi is beszámoltunk.

Kriptodusting

További veszélyforrás közé tartozik a kriptodusting is. A támadók ezzel a módszerrel a bűncselekmény nyomait szeretnék eltüntetni azáltal, hogy a megszerzett pénzt véletlenszerű kriptocímek között osztják szét.

Lehet, hogy ez első ránézésre örömre ad okot, ennek ellenére annyira mégsem mondható szerencsésnek a fogadó. A kis összegek ugyanis kétes forrásból származnak, így tehát nem kérdés, hogy milyen problémákat okozhatnak ezzel.

A cím legalábbis valamilyen kriptomixerrel vagy bűntárcával kerül összeköttetésbe. És hogy ebből milyen hasznot hajtanak? a válasz: ingyen marketing.

A tokenek például tartalmaznak valamilyen hírt (reklámot), amely arra buzdít, hogy valamilyen kriptomixert vagy más szolgáltatást használj.

Míg egy Google-hirdetés akár több ezer dollárba is kerülhet, addig egy ilyen propagandához egyetlen satoshi is elég, hogy megszólítsanak.

Legyetek hát mindig résen, hisz a csalók folyamatosan újabb és jobb módszereket dolgoznak ki.

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!