Stellar-alapítója: a kriptopénzek 90%-a bullshit

-

A pénzintézmények nagy része nem fogja használni a Bitcoint – mondta Jed McCaleb, a Stellar társalapítója és technológiai vezetője egy Yahoo Finance-nak adott interjújában.

Olvastad már? Írország szigorít – a kriptót sem hagyták ki

McCaleb – aki arról ismert, hogy a japán Mt. Gox egyik alapító atyja volt – az online hírportálnak elmondta, milyen szüksége van a pénzügynek egy engedély nélküli, nyílt blokkláncra.

A riporternek nyersen megjegyezte:

„Nem kell bitcoinblokkláncnak lennie, de feltétlenül nyilvános lánc kell hogy legyen.”

McCaleb kritizálta azokat a kriptopénzprojekteket, amelyek nem a Bitcoin, Ethereum vagy a Stellar nevet viselik.

„Ezen projektek 90%-a bullshit. Már várom, hogy mindez megváltozzon.” – mondta, miután a kriptoágazat 2019-es kilátásaival kapcsolatban kérdezték, majd folytatta:

„Az olyan dolgok, mint a Tron, csak szemét. Az emberek mégis egy csomó pénzt fektetnek bele, hiába működésképtelen technikailag.”

Miután alternatív tokenfejlesztési platformként az Ethereummal hasonlították össze, a Tron idén megnövelte a nyilvánosságra irányuló erőfeszítéseit, Justin Sun vezérigazgató pedig folyton az Ethereum hálózatának hiányosságaival kérkedett.

A Tron egymilliomodik felhasználójának megünneplése is számos szkeptikus hangot váltott ki.

McCaleb számára azonban egyetlen kriptohálózat sem képez átfogó megoldást – beleértve a Stellart, és annak natív tokenjét, a Lumenst sem.

„Valamiben a Bitcoin jó, valamiben az Ethereum, valamiben meg a Stellar” – mondta, majd hozzátette:

„És egyikük sem tud mindent jól csinálni. Így működnek a szoftverek.”

McCaleb a jövőt illetően bullish. Szerinte 2018-ban nem medve piac volt, mindössze egy kriptopiaci „lassulás”.

A Stellar időközben együttműködésbe lépett a Blockchain.commal, hogy ezzel is népszerűsítsék és terjesszék tokenjüket.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!