Írország szigorít – a kriptót sem hagyták ki

-

Az ír kormány törvényvégrehajtó szerve elfogadta azt a törvényt, amely implementálja a EU 5-ös számú pénzmosásellenes irányelvét.

Olvastad már? Bitmex-főnök: Ha a készpénz eltűnik, ott lesz a bitcoin

Az irányelv, amely 2018 július 9-én lépett érvénybe, magába foglal egy új jogi keretrendszert azon európai pénzügyi szervek számára, amelyek szeretnék megelőzni a kriptopénzekkel történő pénzmosást, és a terrorizmus támogatását.
Tartalma kiterjed a kriptoplatformokra, a pénztárca-szolgáltatókra, véget vet a banki és a megtakarítási számlák anonimitásának, illetve megkönnyíti a hatóságok közötti információcserét.
Az EU tagállamainak legkésőbb 2020 január 20-ig kell mindezt beépíteniük saját jogszabályai közé.

Az új irányelvek mellett a már meglévő előírások is szigorodnak, beleértve a „virtuális pénzek terrorizmusfinanszírozási lehetőségeinek csökkentését, és a prepaid kártyák használatának korlátozását.

A pénzmosás valójában bűncselekmény, amely segít a bűnözőknek tevékenységük finanszírozásában és fenntartásában. A bűnözők arra törekednek, hogy kihasználják az EU nyílt határait, ezért az ellenük történő fellépésnek is EU-szintűnek kell lennie. Írország kiemelt módon támogatja az EU 5-ös számú pénzmosásellenes irányelveinek bevezetését.

– mondta Charlie Flangan, az ország igazságügyi minisztere.
Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon, a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
 

Legfrissebb bejegyzéseink

3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

Vendégbejegyzés Mivel a kriptopénzpiacon mindig bizonytalanság uralkodik, a befektetők időről-időre mérlegelik, hogy az esetleges veszteségek elkerülése érdekében ne-e inkább az eladás mellett döntsenek. Tény, hogy a kriptopiacok...

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Minden pénzüket visszakaphatják az FTX tőzsde károsultjai, de ennek nem mindenki örül

A friss információk alapján az FTX tőzsde a kintlévőségeinek akár a 118%-át is kifizetheti a károsult ügyfeleknek, de a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!