Börtönbe került a bitcointámogató szenátor

-

Egy Georgia állambeli szenátor a jelentések szerint börtönbe került, miután hazudott a 300.000 dollár értékű ellopott bányászfelszerelésről – számolt be róla december 27-én a The Guardian.

Olvastad már? A Binance megerősítette: támogatják a Constantinople-t

A republikánus Michael Williams, aki először májusban tett bejelentést a lopásról, hamis tényeket közölt a rendőrökkel, legalábbis a bírósági dokumentum szerint.

Williams azt mondta, hogy 300.000 dollár értékű szervert üzemeltetett, amelyet meg nem nevezett kriptopénzek bányászatára használt. Ez a szerver tűnt el irodahelyiségéből, amelyről a helyi Atlanta Journal-Constitution számolt be december 20-án.

Az ügyészség annak valószínűségét kérdőjelezte meg, hogy a lopás valóban megtörtént-e. Williamset a vádesküdtszék három pontban is bűnösnek találta, ezt követően őrizetbe vették.

A végső ítélet még nem született meg, a vádlott és annak ügyvédje azonban még mindig az ügyészség bizonyítékaira vár.

„Jelenlegi álláspontunk az, hogy Mr. Williams nem bűnös” – mondta A.J. Richman, a vádlott ügyvédje december 26-án. 

 

A Gainesville Times helyi hírportál szerint Richman hozzátette:

 

„Még nem igazán tájékoztattak minket a bizonyítékok felől. Még nem tették közzé. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan megtörténik, addig azonban nem tudjuk, hogy amit mondanak, az tényleg szerepel-e a vádiratban.”

Williams egyébként korábban támogatta azt a kezdeményezést, hogy a Georgia állambeli lakosok kriptopénzben is fizethessék adójukat.

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Helium (HNT) árfolyam elemzés 05.10.

Prémium Helium (HNT) Miután az elmúlt hetekben nem sikerült fenntartani a bikás kiugrásokat, a Helium (HNT) árfolyam trendje nagy valószínűséggel kitörési lehetőséget kínál. Amint a HNT árfolyam trend...

A Robinhood forgalma 224%-kal emelkedett az első negyedévben

A népszerű kereskedési platform, a Robinhood jelentős növekedést tapasztalt a kriptokereskedési volumenében az első negyedévben, 224%-os erősödéssel 36 milliárd dollárra emelkedett a forgalmuk. A növekedés jelentős...

Tajvan négy új törvénnyel lép fel a kriptós csalások ellen

Tajvan új törvényei a csalás és a pénzmosás elleni küzdelmet hivatottak erősíteni, és a helyi sajtóban megjelent hivatalos bejegyzésben elmondták, a céljuk a kormány hatáskörének...

Az ETFSwap (ETFS) előértékesítése 1000%-os növekedést mutat a Binance és a Coinbase bevezetése előtt

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó kriptovilágban, amelyben a befektetők mindig a befektetéseikből származó profit maximalizálására törekszenek, az új Ethereum-alapú DeFi projekt, az ETFSwap (ETFS), a befektetők hangulatát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!