Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

-

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt, hogy a 0,30 dollár felé tart.

Azonban néhány hete az árfolyam megrekedt a 0,18 és 0,22 dollár között. A cikk írásakor 0,17 dollárra csökkent, miután 13%-ot esett, mivel a Bitcoin több mint 5%-ot veszített értékéből az elmúlt 12 órában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Long/Short arányról szerzett információkból azonban kiderült, hogy a kereskedőket nem zavarta a teljesítmény. A Coinglass adatai szerint ugyanis a Dogecoin 24 órás Long/Short aránya 1,02 volt.

A Long/Short arány egy fontos mérőszám, amelyet a futures kereskedők hangulatának ellenőrzésére használnak.

Az 1 alatti érték a shortok dominanciáját mutatja. Másfelől az 1 feletti értékek bikás hangulatot és több long pozíciót jeleznek.

dogecoin
Forrás: Coinglass

A DOGE még nincs kész

Sajnálatos módon a hangulat önmagában nem fogja kivezetni a DOGE-t a szűk kereskedési tartományból.

Ezért más mutatókat is figyelembe veszünk. Az Open Interest (OI) volt az egyik olyan mutató, amelyet értékeltünk.

Az OI a likviditásról és a piacon lévő egyes kontraktusok iránti érdeklődésről szóló információkat figyeli.

Ez segíti a kereskedőket a trendek és a lehetséges mozgások megértésében. Az OI emelkedése azt jelenti, hogy a piaci szereplők növelik a nettó pozícióikat.

Ez esetben a vevők agresszívabbak voltak, mint az eladók. Ellenkezőleg, amikor az OI csökken, ez éppen fordítva van.

A cikkírás idején a Dogecoin OI-ja a legutóbbi piaci korrekció ellenére 1,29 milliárd dollár volt. Ez azt jelzi, hogy a kereskedők nettó pozícionálása meglehetősen stabil volt a piac volatilitása ellenére.

Így az árra gyakorolt hatás a külső elemeken kívül minimális lehet. Amennyiben az OI kitart, és a piac stabilizálódik, a DOGE ismét folytathatja az emelkedő tendenciát, és talán megkísérelheti, hogy átlépje a 0.20 dolláros, majd később a 0,25 dolláros szintet.

dogecoin
Forrás: Coinglass

Másrészről a nettó pozíciók masszív lezárása érvénytelenítheti ezt az előrejelzést, és a DOGE tovább eshet a grafikonokon.

Nyugalom a káosz előtt?

Technikailag nézve a DOGE/USD grafikonja azt mutatta, hogy az érme lendülete gyengévé vált, főleg a legutóbbi, egész piacra kiterjedő korrekció után. Sőt, a kripto Relatív Erősség Indexe (RSI) a 50-es középérték alá esett.

Ehhez hasonlóan a Parabolic SAR szaggatott jelölései az árgyertyák fölé váltottak pozíciót – Ez eléggé medvés jel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Amennyiben a piac stabilizálódik, a DOGE-nak megvan a lehetősége arra, hogy megállítsa a csökkenő tendenciát, és kitörjön a konszolidációs fázisból.

Azonban az altcoin a következő napokban valószínűleg továbbra is a meglévő ársávban fog kereskedni.

A piacon tapasztalható bikás hangulat és a tőkeáramlás megugrása kiválthatja az emelkedést. Egy Elon Musk által küldött tweet is megteszi a hatását. 🙂

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Kisebb szívrohamot hordtak ki a Dogecoin imádói szerdán

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Minden pénzüket visszakaphatják az FTX tőzsde károsultjai, de ennek nem mindenki örül

A friss információk alapján az FTX tőzsde a kintlévőségeinek akár a 118%-át is kifizetheti a károsult ügyfeleknek, de a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek...

Bika futás napokon belül?! Hogyan kell felkészülni a masszív altcoin szezonra?

Az izgatottság tapintható, mivel a piac jelentős fellendülése az altcoinok növekedési szezonjára utal. A hozzáértő befektetők felfigyelnek, és mivel a 2024-es bikafutás máris címlapokra került, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!