Toncoin: A Telegram kriptoprojektjének áttekintése

-

2018-ban a Telegram vezérigazgatója, Pavel Durov közzétett egy white paper-t a Telegram Open Network (TONCOIN) Layer 1 blokkláncáról.

A projekt lényege az volt, hogy a népszerű Telegram messenger-t a TON-ba helyezzék át, hogy később a saját proxy által védett, leganonimabb és legbiztonságosabb alkalmazást hozzák létre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A TON-t a decentralizált alkalmazásokat és szolgáltatásokat szolgáló platformként írták le, amely a Visa és MasterCard fizetési szolgáltatások alternatívájaként használható, mivel skálázhatósága és másodpercenkénti több millió tranzakciót támogató képessége miatt.

A TON blokklánchálózatot a következő konkrét célokat tartották szem előtt: rugalmasság, sebesség és költséghatékonyság.

E tulajdonságok döntő fontosságúak a felhasználók millióinak megnyeréséhez és az üzenetküldő alkalmazásokkal való integráció biztosításához, amelyek a könnyű funkcionalitást helyezik előtérbe.

E célok elérése érdekében a TON fejlesztői egy könnyű konszenzus algoritmust, skálázhatósági fejlesztéseket, például shardingot, és egy virtual machine-t (TVM) vezettek be.

A Telegram Open Network egyedi funkciókkal rendelkezett, köztük shard-láncokkal, öngyógyító mechanizmussal, decentralizált adattárolással, domainnév-szolgáltatással, TON virtuális géppel és beépített adatvédelmi eszközökkel.

A projekt kriptopénzét Gram (GRM) névre keresztelték, és elszámolásokra, valamint jutalékok kifizetésére használták.

A blokklánc kifejlesztésének finanszírozására a Telegram privát kezdeti érmekibocsátást tartott.

A 2018 február-márciusában lezajlott ICO hatalmas sikert aratott. A vállalat két fordulóban 1,7 milliárd dollárt gyűjtött össze a befektetőktől, a teljes token-kibocsátás 44%-át értékesítették.

2020-ban az üzenetküldő alkalmazásóriás Telegram az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC) folytatott jogi csatározást követően megszüntette a TON blokkláncra vonatkozó terveit.

A SEC 2019-ben pert indított a Telegram ellen, azt állítva, hogy a vállalat megsértette az értékpapír-törvényeket azzal, hogy nem regisztráltatta az eredetileg „Gram” névre keresztelt tokenjét a szabályozó hatóságnál.

Kriptotárca és új hirdetési funkció

2023 szeptemberében a Telegram bevezette a régóta várt, The Open Network (TON) blokkláncra épülő kriptotárcáját a 800 millió globális felhasználójának.

A TON tárca Telegramba való integrálása a bejelentés után a Toncoin árfolyamának közel 7%-os emelkedéséhez vezetett.

TONCOIN
Forrás: IntoTheBlock

A TON Foundation bejelentette, hogy a TON blokkláncon működő projektek elsőbbségi hozzáférést kapnak a Telegram hirdetési platformjához, a Telegram Ads-hoz.

Bár a pénztárca funkció jelenleg a beállításokban érhető el a meglévő felhasználók számára, a tervek szerint novemberben kezdődik a globális bevezetés, az Egyesült Államok és néhány más ország kivételével.

A múlt hónapban Pavel Durov, a Telegram vezérigazgatója felfedte a vállalat hirdetési platformjának elindítására vonatkozó terveket, amely lehetővé teszi a csatornák tulajdonosainak, hogy pénzügyi jutalmakat keressenek.

A jutalmakat a TON blokkláncon a Toncoin segítségével osztják majd szét, a csatornatulajdonosok pedig a csatornáikon megjelenő hirdetésekből származó összes bevétel 50%-át kapják meg.

Bár a Telegram csatornák havi egy billió megtekintést gyűjtenek össze, jelenleg ezeknek a megtekintéseknek csak 10%-át monetizálják Telegram hirdetésekkel.

A Telegram Ad Platform a tervek szerint közel száz országban nyitja meg kapuit a csatornatulajdonosok előtt, ami jelentős elmozdulást jelent a tartalom monetizálása felé.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Toncoin árfolyamtörténet és előrejelzés

A TON a bevezetése óta nem igazán követte a felfelé ívelő trendet, az árfolyam 2022-ben és 2023-ban többnyire a kezdeti szint alatt volt.

Forrás: CoinMarketCap

A Toncoin februárban egy sor kezdeményezésbe kezdett, ami folyamatos pozitív lendületet mutat. A legutóbbi kezdeményezés keretében 30 millió TON-t osztottak szét az ökoszisztéma projektekben való felhasználói részvételre.

2024 március végén a Toncoin (TON) 31,83%-kal 3,68 dollárra emelkedett, kétéves csúcsot elérve, ami a Telegram közelgő tőzsdei bevezetésének (IPO) várakozásának köszönhető.

A TON kereskedési volumene 301,96%-kal ugrott meg, elérve a 269 millió dollárt, ami a kereskedők fokozott érdeklődését jelzi.

Forrás: IntoTheBlock

Ezt a nyereséget a Telegram Messenger azon döntése táplálta, hogy a csatornatulajdonosokat kriptovalutával kompenzálja a hirdetésekért, valamint az, hogy a Binance elindította a TON token perpetual futures kereskedését.

A TON az elmúlt hónapban figyelemre méltó rugalmasságot mutatott, gyorsan kipattant a külső fennakadásokból, mint például a Telegram szolgáltatásainak ideiglenes felfüggesztése Spanyolországban.

Forrás: CoinMarketCap

A visszaesés ellenére a coin gyorsan 4,90 dollár körüli szintre állt vissza, ami arra utal, hogy a TON elérheti a 10 dolláros szintet.

Noha ez a mérföldkő továbbra is spekulatív, az optimizmust a The Open Network-en belüli közelmúltbeli tevékenységek és a coin általános piaci teljesítménye táplálja.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ár azonban jelenleg egy medvés zónában van, és egy fontos árszint áttöréséért küzd.

A közelmúltbeli fejlemények, valamint a Telegram tőzsdei bevezetési tervei potenciális 10 dollár feletti szintet jelenthetnek, tekintettel az általános bikás piaci hangulatra a Bitcoin feleződése előtt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A MATIC-tulajdonosok 50%-a veszteséggel néz szembe – Most mi lesz?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A világ egyik legnagyobb hagyományos tőzsdéje bevezetné a bitcoin-kereskedést

A Financial Times arról számolt be, hogy a növekvő intézményi érdeklődésnek köszönhetően a világ egyik legnagyobb tőzsdéje saját bitcoin-kereskedelmi részleget akar indítani. A Wall Street...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!