Az NFT piac vérzik, mivel a BAYC, CryptoPunks zuhan

-

Az NFTGo adatai szerint a non-fungible token (NFT) értékesítési volumenének csökkenése ebben a hónapban 30 napos mélypontra nyomta a Blue-Chip NFT indexet.

A Blue-chipek magas minőségűnek és a jövőbeli növekedési potenciállal bíró NFT-gyűjteményeknek minősülnek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezeket gyakran jellemzi a magas alapár, az erős közösség és a jövőbeli hasznossági potenciál.

Az olyan NFT projektek, mint a CryptoPunks, a Bored Ape Yacht Club (BAYC), a CryptoKitties és a Milady szerepelnek ezen a listán.

A Blue-Chip Index ezeknek a digitális eszközöknek a teljesítményét követi nyomon, a piaci kapitalizációjuk súlyozásával, hogy meghatározza a teljesítményüket.

Ha ez az index emelkedik, az azt jelzi, hogy a legjobb NFT-gyűjtemények értékei emelkednek. Ellenben, amikor csökken, akkor ezeknek az NFT-knek csökken a teljesítménye.

Az NFTGo adatai azt mutatták, hogy az index március 11. óta 26%-kal csökkent, ami arra utal, hogy az elmúlt két hétben csökkent a top NFT-gyűjtemények teljesítménye.

A top NFT gyűjtemények veszítenek fényükből, de van egy jó hírünk is

A piaci kapitalizáció alapján rangsorolva a CryptoPunks, és a BAYC a két vezető NFT projekt.

Az NFTGo adatai szerint a CryptoPunks gyűjtemény piaci kapitalizációja 506.000 ETH, míg a BAYC 136.000 ETH piaci kapitalizációjával lemaradva következik.

A CryptoPunks padlóárát vizsgálva március eleje óta folyamatos csökkenés mutatkozott.

Jelen írás időpontjában egy NFT-t a CryptoPunks gyűjteményéből átlagosan 49,75 ETH padlóárért lehetett megszerezni, ami körülbelül 172.000 dollárt ér. A hónap elején ez 197.000 dollárért ment.

NFT
Forrás: NFT Floor Price

A kereskedők kihasználták a CryptoPunks padlóárának csökkenését, mivel az elmúlt 24 napban több eladás történt a gyűjteményből, mint az év első két hónapjában.

A CryptoSlam adatai szerint a CryptoPunks eddigi eladási volumene ebben a hónapban összesen 56 millió dollár volt, ami 166%-kal haladja meg a februári 21 millió dollárt és 70%-kal a januári 33 millió dollárt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ami a BAYC-t illeti, a padlóára szintén lefelé tendál a hónap eleje óta. Az NFT Floor Price adatai azt mutatták, hogy ez azóta 40%-kal csökkent.

A cikkírás idején egy NFT-t a BAYC kollekcióból 45.000 dollárért lehetett megvásárolni.

nft
Forrás: NFT Floor Price

Hasonló tendenciát követve a hónap eddigi részében a BAYC értékesítési volumene is meredeken emelkedett.

Az utóbbi 24 napban ez az összeg 36 millió dollárt tett ki, ami 71%-kal haladja meg a februári 21 millió dollárt.

Olvastad már? A kripto szakértő maximálisan kiáll a Green Bitcoin előértékesítése mellett

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!