A Bitcoin volatilitása emelkedhet az elkövetkező napokban – Miért?

-

A Bitcoin (BTC) a héten a 64.000 – 67.000 dollár közötti tartományban konszolidálódott, és a 68.000 dollárnál kemény ellenállással nézett szembe.

A cikkírás idején a CoinGecko szerint a Bitcoin 65.795 dolláron cserélt gazdát, ami több mint 10%-kal alacsonyabb, mint a hónap elején elért történelmi csúcs (ATH).

bitcoin
Forrás: coingecko.com

Mi várható a továbbiakban?

Az előttünk álló napok azonban jelentős volatilitásról tanúskodhatnak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Santiment adatainak elemzése szerint március 23-án sok, korábban inaktív BTC kezdett el mozogni a különböző címek között.

Ez volt ugyanis a legnagyobb megugrás a BTC inaktív kínálatának mozgásában az elmúlt több mint két évben.

bitcoin
Forrás: Santiment

A 2023-as év nagy részében a szunnyadó kínálat a főbb életkori sávokban új csúcsokat ért el, ami az óvatosság és a HODLing piaci stratégiáját jelzi.

A Bitcoin árfolyamának 2024-es új csúcsra száguldásával azonban ezek a hosszú távú tulajdonosok elkezdték hajszolni a nyereséget, így több Bitcoint tettek szabaddá az aktív kereskedés számára.

Általában a nyugvó kínálat csökkenése megelőzi a volatilitást és az árhullámokat. A jelenlegi piaci struktúra támogatja az áremelkedést

Figyelemre méltó, hogy a hosszú távú birtokosok többsége nyereséges állapotban volt, a Glassnode Net Unrealized Profit/Loss metrika segítségével kielemezve.

Ez a piaci fázis, amelyet a meggyőződés egyikének neveztek, történelmileg támogatta a további áremelkedést, amint az alább látható.

A piac csúcsa, amelyet általában az eufóriával és a kapzsisággal társítanak, még messze volt.

Forrás: Glassnode

A Bitcoin bálnák továbbra is felhalmoznak

Közben a bálnák teljes mértékben kihasználták a nyomott piacot, hogy még több bitcoin kitettséget adjanak a portfólióikhoz.

A legalább 1000 érmével rendelkező egyedi entitások száma március 23-án 1616-ra ugrott, ami 2021 februárja óta a legmagasabb érték.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Érdekesség, hogy a felhalmozás nem lassult annak ellenére, hogy a Bitcoin élesen korrigált a csúcsról, ami arra utal, hogy hisznek a kriptó hosszú távú árfolyam-emelkedésében.

Forrás: Hyblock Capital

A bálnák a derivatív piacokon is kimutatták optimizmusukat. A Hyblock Capital adatai szerint a Binance-on a cikk megjelenésekor az összes bálna-pozíció közel 58%-a volt long-ba volt a Bitcoinnal szembe.

Olvastad már? Az XRP valós értéke alulértékelt, mégis egy emelkedő előértékesített érme 2024-ben meg fogja előzni

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitget elemzője megjósolja a bikapiac következő csúcsát

A BTC és az ETH implikált volatilitása az opciós piac szemszögéből nézve jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, különösen az egy hónapon belül lejáró opciók esetében,...

A kis befektetésektől a korai nyugdíjazásig – Hogyan építsd fel álmaid kriptoportfólióját 2024-ben?

Vendégbejegyzés Az erős kriptoportfólió felépítése pénzügyi szabadsághoz és a korai nyugdíjba vonulás lehetőségéhez vezethet. A 2024-es bikafutás jelenleg is zajlik, a hozzáértő befektetések aktuálisabbak, mint valaha. Ebben az...

Az Ethereum 3.000 dollár körül küzd, mivel a short pozíciók megugrottak

A május 7-én tapasztalt árfolyamcsökkenés után az Ethereum (ETH) több likvidálást tapasztalt a long pozíciókban. Következésképpen több kereskedő döntött a short pozíciók mellett. A megnövekedett shortolási...

Közeledik az altcoin szezon, és híres szakértők adják le a tippeket

Vendégbejegyzés A terület szakértői úgy vélik, hogy az alternatív kriptopénzek növekedési időszaka közeledhet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a rajongók és a befektetők számára egyaránt létfontosságúvá válik annak...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!