Ripple CEO: „A SEC veszíteni fog az Ethereummal szemben, ahogyan az XRP-vel szemben is”

-

A Ripple (XRP) és az Amerikai Egyesült Államok Biztonsági és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2020 óta folyamatos jogi csatát vívnak egymással.

A régóta tartó konfliktus jelenleg bizonyos jogorvoslati lehetőségekkel jutott közös pontra, amelyek még nem jelentik az ügy végleges megoldását.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


James K. Filan, a védelem egyik ügyvédje erről nyilatkozva elárulta,

„A felek közös lezárási javaslatot nyújtottak be „az ügyben benyújtandó, a jogorvoslatokkal kapcsolatos, közelgő tájékoztatóval kapcsolatos lezárási kérdések szabályozására”.

Hogyan befolyásolja ez az XRP ármozgását?

A javaslatot március 19-én nyújtották be Analisa Torres bírónőnek, a New York déli kerületének, az Egyesült Államok Kerületi Bíróságának bírójának.

Elfogadása esetén az olyan érzékeny részletek, mint a Ripple pénzügyei és az XRP eladásai nem kerülnének nyilvánosságra, ami hatással lehet a piaci hangulatra.

A SEC álláspontját kritizálva Brad Garlinghouse, a Ripple Labs vezérigazgatója hozzátette,

„A SEC az iparággal kezdett harcba, és a bíróságokon csúnyán veszít. Jelenleg olyan társszabályozókkal harcolnak, mint a CFTC, és lemaradnak a nemzetközi társaiktól. Vajon mikor fog a SEC rájönni, hogy az ETH elleni háborút ugyanúgy el fogják veszíteni, mint az XRP ellen?”.

A Ripple XRP szabályozási aspektusát övező bizonytalanságot látva a piac még mindig emelkedő pályán tűnik, kiemelve az XRP támogatóinak pozitív hangulatát.

A cikk írásakor az XRP 0,6042 dolláron kereskedett, 3,4%-os csökkent a elmúlt hét óta.

ripple
Forrás: coingecko.com

Az XRP továbbra is az altcoin-listák élén fog állni?

Ezenkívül a Bitcoin közelgő feleződése egy újabb tényező, amely a befektetők és a rajongók figyelmét az XRP-re irányítja.

Monica Long, a Ripple elnöke nemrégiben hangsúlyozta a 2024-es év jelentőségét a kriptovaluták intézményesülésében. Az X-en közzétett bejegyzésében kiemelte,

„2024 hamarosan a kripto intézményesülésének évévé válik makroszinten (azt érdemes megjegyezni, hogy számos TradFi vállalat indított kriptó hozzáférést, tokenizációs termékeket stb. a korábbi medvepiacokon).”.

Ez rávilágít a Ripple folyamatos erőfeszítéseire, hogy hidat képezzen a hagyományos pénzügyek és a kriptotér között a szélesebb körű elfogadás és innováció érdekében.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ezért a különböző spekulációk és a folyamatban lévő jogi csata ellenére a Ripple (XRP) továbbra is az altcoin piac egyik legnagyobb esélyese.

Olvastad már? A Solanán naponta 20 ezer új token kerül forgalomba: Meg fogja törni a SOL-t vagy sem?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!