Ausztria és a szomszédos országok egyre inkább támogatják a kriptókat

-


Vendégbejegyzés


A kriptovaluták jogi győzelmei után a kereskedési volumen is megugrott, és szomszédaink is élen járnak a kriptopiacok szabályozásában.

Nem csoda, hogy a befektetők globálisan is a jövőbiztos kriptók után kutatnak.

Nézd csak, hogy az Eurobarométer adatai alapján mennyire népszerű Ausztriában, és a szomszédos országokban a kriptó, mint befektetés! 

Ausztria

Forrás: Flash Eurobarometer

Ugyan Ausztria a CoinGecko 2023-as összesítőjében nem szerepel a top 21 ország között, de a többi szomszédos országunk azért elég szépen teljesített, olyannyira, hogy még Magyarországot is megelőzték.

Ahogyan pedig az alábbi ábra is mutatja, a szerint Ausztria lakossági kriptó befektetőinek majdnem egyharmada vagyonának több mint 10%-át ebbe az eszközosztályba fektette, de ugyanilyen szépen szerepelnek a lengyel befektetők is.

Ausztria

Ausztria egyébként a 21. helyen álló hazánk után, egészen pontosan a 26. helyen szerepel a maga 0,53%-ával.

Ausztria

 

Forrás: CoinGecko

De vajon milyen kriptók a legnépszerűbbek a környezetünkben? Lengyelországban a felmérés időszakában (2023 január 1- 2023 július 29) például az ETH volt a legmenőbb, míg Szlovéniában az OPTI, Romániában az EGLD, és Ukrajnában az APEX.

Persze azóta kissé átrendeződött a piac, ezért kíváncsian várjuk majd a friss adatokat.

Ausztria

Forrás: CoinGecko

Ausztriában egyébként 2022. március 1-én hoztak meg egy új adóreformot, mely már megkülönbözteti a régi és az új eszközöket.

A besorolástól függ, hogy mennyi adót is kell fizetni. Viszont kriptót kriptóra cserélni már nem adóköteles tevékenység.

Egy kiragadott példa: a 2021. február 28-án vagy azt megelőzően vásárolt kriptovaluták a régi állomány részét képezik. Az árfolyamnyereség és a kriptobevétel ebben az esetben adómentes lehet.

Egyetlen feltétel, hogy legalább 1 évig (365 napig) birtokolni kell azokat.

A kriptovaluta piac bevétele az előrejelzések alapján 2024-ben eléri a 236,3 millió USD-t. Az előzetes várakozások alapján az egy felhasználóra jutó átlagos bevétel 2024-ben 115,1 USD-t tesz majd ki.

A legmagasabb bevételt (23 220,00 millió USD) várhatóan az Egyesült Államokban érik el 2024-ben. A felhasználók száma 2028-ra globálisan 2,31 millióra duzzadhat.

A kriptovaluták térhódítása egyre szembetűnőbb a szomszédos országokban, például a CryptoSvet, az Economica.net, és a Finanzen.net is ír róluk.

Közülük élesen kiemelkedik a nemrég Polygon láncon újrastartoló érme, a Sponge, mely 24 óra leforgása alatt 40%-kal megugrott.

Sponge: Innováció ezerrel

A Sponge V2 csupa olyan funkciót kínál, mellyel javítja a kriptotérség biztonságát, átláthatóságát, ezen kívül pedig az etikus eljárásokra is erősen ráfókuszál.

A Sponge attól is olyan vonzó, hogy egy bámulatos staking mechanizmust alakított ki, mely lehetőséget ad a minél több jutalom megszerzésére.

A Sponge minden felhasználót a hosszú távú tartásra, és az ökoszisztémában való aktív részvételre ösztönöz.

A Sponge decentralizált irányítási rendszere bevonja a közösség tagjait a döntéshozatali folyamatokba.

Ebből is látszik, hogy mennyire fontos a Sponge-nak a szabályozási irányelveknek való megfelelés, és a felelősségteljes magatartás.

A Sponge maximálisan megfelel a Bank Secrecy Act (BSA) és a 2020-as pénzmosás elleni törvény pontjainak is. Mindez erősíti a felhasználók és a szabályozók bizalmát is a kriptó iránt.

Piaci teljesítmény és jövőbeni kilátások

A SpongeV2 eddigi teljesítménye kiemelten figyelemre méltó, ahogyan már korábban említettük, a SPONGE a Polygon hálózaton való tőzsdei debütálását követő 24 órán belül 40%-kal emelkedett.

Az érmével kapcsolatos várakozások egyre fokozódnak, főleg, mivel a kriptoberkekben elterjedt a hír, hogy a TRON alapítója, Justin Sun is elkötelezett lehet ezzel a mém érmével kapcsolatban.

A Sponge újragondolása tartalmaz egy olyan play-to-earn versenyjátékot is, amely még egy jó okot jelent a csatlakozásra.

Ezt a játékot ki lehet próbálni a tokenek befizetése nélkül is, de aki szeretne további érméket nyerni, azoknak SPONGE-val szükséges játék krediteket vásárolniuk.

Nézd csak, hogyan vélekedik Jacob Bury kripto influencer a Sponge V2 frenetikus projektjéről!

Tudj meg többet a Sponge V2-ről a csapat whitepaper-jéből, vagy kövesd a Sponge érmét az X-en.

Nézd meg a SPONGE oldalát

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!