A Solana új rekordot állít fel januárban, köszönhetően a…

-

A vezető Layer 1 (L1) hálózat, a Solana (SOL) az új felhasználók számának növekedését tapasztalta: a hálózaton létrehozott egyedi címek száma januárban minden idők legmagasabb értékét érte el – derül ki a The Block adataiból.

Az adatszolgáltató szerint a 31 napos időszak alatt a Solanán létrehozott új címek száma összesen 11,81 millió volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez 18%-os növekedést jelentett a decemberi 10 millió új címhez képest, amelyet a hálózat decemberben regisztrált.

A Kriptoworld.hu állapította meg, hogy a januári adat 2022 májusa óta a legmagasabb volt a hálózaton, amikor 11,72 millió új címmel zárta a hónapot.

solana
Forrás: The Block

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a Solana hálózati aktivitásának közelmúltbeli megugrása a Jupiter airdrop körüli várakozásnak köszönhető.

A Solana hálózat legnagyobb airdropjaként jellemzett eseményen január 31-én a Jupiter Exchange több mint 440 000 címre sikeresen szétosztott állítólag 622 millió JUP tokent (3,6 milliárd dollár értékben) több mint 440 000 címre.

Az airdrop napján a Solana hálózaton az aktív címek napi száma minden idők legmagasabb értékére emelkedett.

Van-e hatása más szektorokra?

Bár a januárt a Solana-hálózat iránti megnövekedett kereslet jellemezte, a non-fungible tokenek (NFT-k) ágazata nem profitált ebből.

A CryptoSlam adatai szerint a Solana az NFT-értékesítés volumenében csökkenést regisztrált.

solana
Forrás: cryptoslam.io

Az adatszolgáltatótól származó információk szerint a vizsgált időszakban a Solana NFT értékesítési volumene 239 millió dollár volt, ami a decemberi 365 millió dolláros értékesítési volumenhez képest egy bődületes, 35%-os csökkenést jelent.

A Solana havi értékesítési volumenében mutatkozó különbség a két hónap során végrehajtott összes NFT-tranzakcióban mutatkozó különbségeknek tudható be.

A CryptoSlam szerint decemberben 6,5 millió NFT értékesítési tranzakciót hajtottak végre a Solana-n. Január végére ez 31%-kal csökkent.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Másrészt a Solana decentralizált pénzügyi (DeFi) vertikuma januárban némi növekedést könyvelhetett el.

A DefiLlama adatai szerint januárban 11%-kal emelkedett a hálózat teljes lezárt értéke (TVL).

Összehasonlításképpen: a hálózat TVL-je szilveszterkor 1,41 milliárd dollár volt. Január 31-ére ez az érték 1,6 milliárd dollárra emelkedett.


Olvastad már? 3 altcoin a legjobb teljesítményre képes 2024-ben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!