Több adathalász támadás is érte a kriptotulajdonosokat a napokban

-

Január 23-án a CoinTelegraph, a Token Terminal, és a WalletConnect nevében kapott hamis levelet több felhasználó is, ezek azonban adathalász támadásnak bizonyultak.

Egy, a közösségi médiában népszerű blokkláncos elemző, ZachXBT osztotta meg a címeket, amelyek a támadókhoz köthetők, és, amelyekkel a jelenlegi információk alapján 580 ezer dollárnyi kriptopénzt sikerült ellopni a tulajdonosától.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A levelek látszólag a web3-as cégek központi email-címiről érkeztek, és különböző airdrop lehetőségeket reklámoztak, a levelekben lévő linkek viszont hamis oldalakra irányították el azokat, akik rákattintottak.

Ezek az oldalak aztán ki tudták üríteni az áldozatok tárcáit, miután a támadók sikeresen tudták leutánozni a cégek saját, hivatalos email-sablonjait, így a levelek teljesen valósnak tűntek.

A Blockaid vizsgálata rávilágított, hogy a támadást a Mailer Lite email-szolgáltató rendszerének a meghekkelésével tudták végrehajtani, mivel így jogosulatlan hozzáférést szereztek a szolgáltató adatbázisához.

Így lehetőségük nyílt arra, hogy a népszerű, ismert vállalatokat is meg tudják személyesíteni.

„A támadók azt a tényt használták ki, hogy a Mailer Lite számára ezek a cégek még korábban engedélyt adtak, hogy az ő nevükben, hogy levelet küldhessenek a feliratkozóiknak. Így a Mailer Lite meghekkelésével a valódi címekről tudták elküldeni ezeket a leveleket a támadók.”

Az érintett vállalatok azonnal megtették a szükséges ellenlépéseket, amit értesítsét kaptak a támadásról, és a biztonsági résről.

A Token Terminal bejelentette, hogy megszüntette az összeköttetést a Mailer Lite hálózatával, ezután pedig minden egyes feliratkozójának az adatát törölte, hogy a további problémákat elkerülhesse.

A Wallet Connect független vizsgálatot is indított, és arra intette a felhasználóit, hogy ne nyissák meg az airdropról szóló levelet, és semmiképpen se kattintsanak a linkekre.

A kriptós sajtóban már korábban is olvashattunk híradásokat arról, hogy egyre több adathalász támadás történik, egyre több az ilyen célból létrehozott honlap.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Emellett a kifejezetten ilyen feladatokat elvégző feketepiaci szolgáltatások száma is bővül.

Az airdropok használata a tárcák kiürítésére kifejezetten népszerű megoldásnak számít, így érdemes kifejezetten körültekintően eljárni, mielőtt bárki bármilyen új oldalhoz, apphoz kapcsolódik a tárcájával.

Olvastad már? A Bitcoin lehet, hogy 42.000 dollárig megy, ha ez a ritka minta érvényesül

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!