A hondurasi Prosperában hivatalos pénzként vezetik be a bitcoint

-

A speciális gazdasági övezetként működő Prospera, helyi megnevezés alapján ZEDE, tárt karokkal fogadta a bitcoint, és elszámoló-egységként vezették be a városban.

A bitcoin így ezentúl nem csak egyszerűen fizetőeszközként lesz használható, hanem annak a segítségével lehet elszámolni a legkülönfélébb pénzügyi, kereskedelmi, és adóügyi esetekben is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A döntés rendkívül nagy jelentőségűnek számít, hiszen ez után a digitális eszközöket már nem csak divatos pénzeszközöknek lehet tekinteni, hanem a gazdaságban is teret kezdenek nyerni, mint kulcsszereplők.

Prospera döntése nem hirtelen ötlettől vezérelve született meg, hanem alaposan átgondolt folyamat eredményeképpen, amely során a jövő mellett tették le a voksukat a város üzemeltetői.

A jogszabályok értelmében azok a gazdasági társaságok, vagy magánszemélyek, akik át akarnak térni a bitcoinban való elszámolásra, értesíteniük kell erről az adóhatóságot, harminc napon belül az adózási eljárási időtartam vége előtt.

Ezzel a lépéssel nem csak a bürokráciát és a papírmunkát tudják leegyszerűsíteni, de megalapozták a rendszert, amely alapján a zónában bevezetik és alkalmazzák majd a digitális eszközöket.

A gép forog

Jelenleg még, mielőtt az új rendszert teljes mértékben bevezetik, a bitcoinos elszámolást választó cégeknek egyelőre dollárban, vagy a helyi pénznem, a lempira használatával kell elkönyvelni az adóügyeiket.

Az indulás után viszont már teljes mértékben bitcoinban fogják nyilvántartani a bevételeket, kiadásokat, és az adót is abban fogják megfizetni.

A város így hosszú távon elköteleződött a bitcoin stabilitása, és pénzügyi életképessége mellett.

Prospera

Honduras nem először lép be a kriptoipar területére, korábban már arról is pletykáltak, hogy El Salvador után ők is hivatalos fizetőeszközzé tehetik majd a bitcoint az egész országban.

Ezek egyelőre viszont csak pletykák, semmi hivatalosat nem lehet tudni. A hondurasi központi bank 2022-ben úgy fogalmazott, hogy egyelőre nincsen megfelelő törvényi háttere annak, hogy pénzként vezessék be a bitcoint.

A bank így nem utasította el egyből a gondolatot, viszont leszögezte, hogy az ország nem változik olyan gyorsan, mint amilyen sebességgel a digitális gazdaság fejlődik.

Prospera döntése, hogy áttérnek a bitcoinban való elszámolásra, egyrészt hatalmas előrelépés a valódi tömeges elfogadottság irányába, másrészt viszont egy teljesen új területre való bemerészkedés, amely fokozott óvatosságot igényel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A közösségi reakciókból kitűnik, hogy a döntés több, mint gazdasági reakció a bitcoin terjedésére, sokkal inkább számít egy nagy társadalmi lépésnek egy újabb pénzrendszer felé.

A pénz és a pénzrendszer fejlődik, változik, Prospera pedig felismerte ezt, és ennek megfelelően cselekszik.

Ezzel együtt pedig jelentős mérföldkövet jelent a bitcoint történelmében, és kritikus lépés a digitális eszközök jövőjét tekintve.

Az események alakulása vélhetően nagy figyelmet fog kapni mind a régió országaiból, mind a világ többi részéből is, potenciálisan példaként szerepelve, hogy hogyan lehet a bitcoint a világgazdaságba integrálni.

Olvastad már? Lemaradt az Apex Rise-ról? Ez az érme jobb megtérülést nyújthat az elemzők szerint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A veterán befektető megjósolja a PEPE masszív rallyját

A PEPE, a népszerű mém ihlette kriptopénz az elmúlt 24 órában jelentős emelkedést produkált. A PEPE árfolyama 16,95%-kal emelkedett, így a jelenlegi értéke 0,000001112 dollár. Ennek az...

A Raboo 100-szoros növekedését jósolják az indulás után. Az USDT és USDC árai stabilak maradnak

Vendégbejegyzés Az USDT és USDC stablecoinok olyan befektetési alternatívák, amelyek nem szenvednek akkora ingadozást, mint más kriptoeszközök, például a mémcoinok. Míg a stabilitást sok befektető értékelheti, éppen...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.21.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) ára olyankor mutatott erőt, amikor a Bitcoin és az Ethereum árai egy nagyon szűk tartományon belül konszolidálódtak. A legújabb bikás lökés a...

Ha az amerikaiak elveszik az ottani oroszok vagyonát, az alááshatja a világ pénzrendszerét

Az Egyesült Államok Képviselőháza által nemrégiben jóváhagyott Rebuilding Economic Prosperity and Opportunity (REPO) törvény értelmében az amerikai elnök hatáskört kapna az Amerikában lévő orosz vagyon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!