Tavaly már nagyon kevés alkalommal halt meg a Bitcoin

-

A laikus médiában gyakran keltik a Bitcoin halálhírét, de a 2023-as évben mindössze 8 alkalommal történt ez meg.

2021-ben és 2022-ben 47 illetve 21 alkalommal jelent meg ilyen hírt hozó cikk a mainstream médiában, a mostani csökkenés pedig rávilágít, hogy lassan mindenki kezdi megérteni, nem is olyan egyszerű elintézni a Bitcoint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 99bitcoins.com oldal a hálózat indulása óta gyűjti a különböző híreket, amelyekben a Bitcoint temetik, innen tudjuk, hogy a 2009-es indulás óta a nemzetközileg is jegyzett médiumokban összesen 475 cikket írtak a Bitcoin halálról. Kivétel nélkül az összes tévedett.

A rekordot a 2017-es év vezeti, amely során 124 gyászjelentést olvashattunk, olyanok tollából, akik tulajdonképpen semmit sem tudnak a Bitcoinról.

A tavalyi évben, 2023-ban már csak nyolcan hitték azt, hogy okosabbak mindenkinél, az egyik cikket ráadásul a BitMEX alapítója, Arthur Hayes jegyzi, aki szerint egy spot piaci bitcoin ETF sikeres elindulása teljesen elpusztíthatja a Bitcoint.

A Bitcoin erősebb, mint sokan gondolnák

bitcoin

2023-ban a jelek szerint már egyre többen hisznek a saját szemüknek, hogy a Bitcoint nem is olyan egyszerű elpusztítani.

A Google Trends adatait megnézve látható, hogy az érdeklődés mindig is jelentősnek számított a téma iránt, és 2022 júniusában a maximális 100 pontos értéket érte el a keresési aktivitás. Ez az érték a múlt héten, 2023 decemberében már csak 29-en állt.

A közvélekedés szerint a halálhírek csökkenő száma arra utal, hogy a Bitcoin tényleg erős és ellenálló, hiszen még mindig itt van, dacára a rengeteg önjelölt szakértő véleményének.

Tagadhatatlan, hogy sokan vannak, akik nem látják a Bitcoin értelmét, és azt, hogy lenne helye a jövőben, ennél viszont nagyságrendekkel többen vannak azok, akik viszont látják, hogy miért fontos ez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Pozitív jövőkép

A gyászjelentések gyakorisága csökken, az optimista árfolyam-jóslatok száma viszont növekszik, főleg, hogy 2024-ben felezés is lesz.

Áprilisra van ütemezve a blokkjutalom negyedik felezése, most januárban pedig főleg azért izgatottak a befektetők, mert egyre nagyobb az esélye, hogy az amerikai tőzsdefelügyeleti hatóság, a SEC végre engedélyez egy spot piaci bitcoin ETF-et.

A felezés, és az ETF lehetséges indulása általános optimista hangulatot eredményez az iparágban és a piacon, ennek megfelelően pedig kifejezetten pozitív árfolyam-jóslatokat is láthatunk.

Olvastad már? A Solana lemarad a Polygon mögött az NFT kereskedési volumen tekintetében

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros növekedését jósolják az indulás után. Az USDT és USDC árai stabilak maradnak

Vendégbejegyzés Az USDT és USDC stablecoinok olyan befektetési alternatívák, amelyek nem szenvednek akkora ingadozást, mint más kriptoeszközök, például a mémcoinok. Míg a stabilitást sok befektető értékelheti, éppen...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.21.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) ára olyankor mutatott erőt, amikor a Bitcoin és az Ethereum árai egy nagyon szűk tartományon belül konszolidálódtak. A legújabb bikás lökés a...

Ha az amerikaiak elveszik az ottani oroszok vagyonát, az alááshatja a világ pénzrendszerét

Az Egyesült Államok Képviselőháza által nemrégiben jóváhagyott Rebuilding Economic Prosperity and Opportunity (REPO) törvény értelmében az amerikai elnök hatáskört kapna az Amerikában lévő orosz vagyon...

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!